Ağzımızda zehir mi taşıyoruz?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-24-2011 (17:30)   Son Mesaj: 05-09-2011 (12:12)    Cevap: 1    Gösterim: 729  

    04-24-2011

    Ağzımızda zehir mi taşıyoruz?

    Ağzımızda zehir mi taşıyoruz?
    Birçok hastalığın nedeninin vücuda giren cıvadan kaynaklandığını belirten Dr. Suat Arusan, diş dolgusunda kullanılan cıvanın insanları zehirlediğini söyledi.Milyonlarca kişinin hastanelerden çıkmadığını, Cıvanın vücuttan atılamayan en büyük toksin madde olduğunu ve birçok hastalığın kaynağı olduğunu belirten Arusan, cıvanın oda sıcaklığında aktif hale geldiğini açıkladı.

    Dişlerde kullanılan amalgam dolgunun yüzde 53"ünün cıva, diğerlerinin gümüş, kurşun ve çeşitli maddelerden oluşan bir karışım olduğunu ifade eden Arusan, insanların yavaş yavaş zehirlendiğine vurgu yaptı.

    İNSANLAR YAVAŞ YAVAŞ ZEHİRLENİYOR

    Ülke Televizyonu"nda Turgay Güler"in sunduğu Sıradışı programına konuk olan Dr. Suat Arusan, amalgam diş dolgusu hakkında çok çarpıcı bilgiler verdi. Hayvanlar üzerinde bu maddenin denendiğini ve birçok hastalığa neden olduğunu açıklayan Arusan, "Dünyada 300 bin ton cıva kullanılıyor. Amalgam dolgudaki cıva içilen sıcak şeylerle solunum ve sindirim sistemi yoluyla vücuda geçiyor. Sayılamayacak kadar hastalığın nedenidir. Aynı zamanda hamile bayanlarda da büyük risk oluşturur" dedi.

    Uykuda azar azar alınan cıvayla insanların ölüme gittiğini, kendisine gelen hastalarda ilk olarak hastaların ağzındaki dolguya baktığını açıklayan Arusan, insanların altın diş yaptırmasının çok büyük bir bilgelik olduğunu ve altının çözülmediğini ifade etti.

    BİRÇOK DİŞ HEKİMİ DURUMUN FARKINDA

    Oda sıcaklığında çözülen bir zehrin insan ağzına konulmasının çok saçma olduğunu ve birçok diş hekiminin bu durumdan haberdar olduğunu belirten Arusan, bu ülkedeki birçok kronik hastalıkların cıvaya bağlı olarak ortaya çıktığını söyledi.

    SOLUNUM YOLUYLA ALINAN CIVA ÇOK TEHLİKELİDİR

    Programa telefon bağlantısıyla katılan Ege Üniversitesi Biyokimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azmi Telefoncu, cıvanın doğada sıvı olan tek metal olduğunu ve oda sıcaklığında atmosferde buhar oluşturduğunu açıkladı. Telefoncu, "Termometreler civanın zararları dolayısıyla yasaklandı ama bir amalgam diş dolgusunda termometrenin içerisinde olduğu kadar cıva vardır. Ağız yoluyla alınan cıva çok tehlikeli değildir ve vücut bunu 15 günde dışarı atabilir. Ağızdaki dolgudan dolayı oluşan buharlaşmayla buharlar ciğerlere gider ve birçok hastalığa neden olur" dedi.

    Birçok nörolojik hastalıkların nedenlerinin bu maddeye bağlı olarak ortaya çıkabileceğini açıklayan Telefoncu, tıp doktorlarının bu konuyu açıklamasının çok önemli olduğunun altını çizdi.

    AMERİKA"DA HER YIL AMALGAM DOLGU MİKTARI DÜŞÜYOR

    Amerika"da amalgam dolgularda her yıl düzenli olarak miktarın düştüğünü ifade eden Tefloncu, balık tüketiminden alınan cıvanın günlük 2,3 mikrogram olduğunu söyledi. Havadan ve diğer gıdalardan ise günlük 0,3 mikrogram ama amalgam dolgudan günde 15 mikrogram cıva aldığımızı belirtti. Bu oranın çok yüksek olduğunu ifade eden Tefloncu, ağızda başka metal varsa cıvanın vücuda geçişinin daha da hızlandığına işaret etti.

    SOLUNUM YOLUYLA ALINAN CIVA 35 YILDA VÜCUTTAN ATILABİLİYOR

    Solunum yoluyla alınan cıvanın 18 yılda sadece yarısının vücuttan atıldığını ifade eden Arusan, amalgam dolguyu sökerken, önlem olarak bazı tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı.

    Cıvanın vücutta hangi organda birikiyorsa, orada büyük sıkıntılar oluşturduğunu ve bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini söyleyen Arusan, tek amacının insanları bu konularda bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.





    Ağzımızda zehir mi taşıyoruz? Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-09-2011, 12:12

    --->: Ağzımızda zehir mi taşıyoruz?


    amalgam dışındakiler amalgam dolgunun yanından bile geçemez.25 senelik amalgam dolgu kullananlar tanıyorum.diğerleri duruma göre 6 aya kalmadan sızı yapar.2-3 seneye kadar uzayabilir.cıva almak istemiyorsak. balık yemeyelim su içmeyelim hava solumayalım ki imkansız.neden diş hekimleri bu dolguyu kendilerine de yakınlarına da yapıyor.iyi olmasa yapmazlardı.atıp tutmamak karalama yapmamak lazım.bilimsel kanıt varsa literatüre sunulur,kaldırılır.kanıt yoksa da milletin aklı karıştırılmasın.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci