Mevsim değişikliklerinde göz nezlesine dikkat   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-22-2011 (16:31)   Son Mesaj: 04-22-2011 (16:31)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    04-22-2011

    Mevsim değişikliklerinde göz nezlesine dikkat

    Mevsim değişikliklerinde göz nezlesine dikkat
    Uzm. Dr. Menteş, mevsim geçişlerinde meydana gelen göz nezlesinde önlem alınmaması halinde, gözde uzun süre hasarların meydana gelebileceğini açıkladı.Göz nezlesinin göz akını ve göz kapaklarının iç kısmını kaplayan zarın iltihaplanması sonucu oluştuğunu ifade eden Menteş, çocuklarda daha ağır görülen göz nezlesinin, kalıcı göz hastalıklara yol açtığını belirtti.

    Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nesrin Menteş, gözde meydana gelen batmalar, sulanma, göz akında kızarma, ışıktan rahatsız olma, göz kapaklarında şişme ve sulu çapaklanmaların göz nezlesinin belirtileri olduğunu vurguladı.

    Nesrin Menteş, "Göz nezlesi, bakteriler ve virüsün sebep olduğu enfeksiyonlardan oluşur. Gözde bulanıklık, kızarıklık, akıntı gibi durumlar, göz nezlesinin ilk belirtileridir.

    Hastalık genellikle dört beş gün sürebilirken bazı uzun komplikasyonlarda üç haftaya kadar çıkabilir. Göz nezlesi olan hastalara, çok nadir olarak ilaç verilmektedir. Verilen ilaçlar da güçsüz kalan gözleri farklı bakterilere karşı korumak için verilir. Göz nezlesi, görme konusunda ciddi sorunlar çıkarabilir." dedi.

    Göz nezlesinin bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çeken Menteş, göz nezlesi olan kişileri öpüşmemeleri konusunda uyardı. Uzm. Dr. Menteş, şunları kaydetti: "Göz nezlesi, dikkat edilmediği takdirde başka kişilere bulaşabilir.

    Öpüşme ve yakın temas gibi durumlarda buluşma ihtimali yüksektir. Bir gözde başlayan nezle, diğer göze de bulaşabilir. Hastayken elinizi sık sık sabunla yıkamalısınız. Toplu taşıma araçlarını kullanmamalı, gözlere dokunulmamalı ve ovuşturmamalısınız."





    Mevsim değişikliklerinde göz nezlesine dikkat Yorumları