İsrail nefesten kanser teşhis edecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-22-2011 (04:45)   Son Mesaj: 04-22-2011 (04:45)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    04-22-2011

    İsrail nefesten kanser teşhis edecek

    İsrail nefesten kanser teşhis edecek
    İsrail'de nefesten kanseri teşhis edebilen elektronik burun üretildi. Burun sayesinde akciğer, beyin ya da boyun kanseri hastalarının nefesindeki kimyasallar teşhis edilebilecek.İsrail'de nefesten kanseri teşhis edebilen elektronik burun üretildi. İsrail Teknoloji Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, akciğer, beyin ya da boyun kanseri hastalarının nefesindeki kimyasalları teşhis edebilecek bir elektronik burun üretti. İngiltere'deki Journal of Cancer Research adlı dergide yayımlanan araştırmaya akciğer, baş ve boyun kanseri bulunan 82 gönüllü katıldı.

    Gönüllülerden bazılarının sağlıklı olduğunu söyleyen araştırmayı yürüten profesör Hossam Haick, "Baş ve boyun kanserlerini teşhiste acilen yeni yöntemler bulunması gerekiyor. Çünkü bu hastalıkların teşhisi oldukça karmaşık ve özel testler gerektiriyor.

    Nano Artificial Nose adı verilen cihaz sayesinde 'nefes testi" ile kanserin teşhis edilebileceğini ortaya koyduk. Ancak nefes testinin hastanelerde hastalığın teşhisinde kullanılabilmesi için üzerinde araştırma yapılması gerekiyor" diye konuştu. İngiltere'deki Kanser Araştırması Kuruluşu'ndan Doktor Lesley Walker ise, elektronik burunun önemli bir buluş olduğunu belirterek, "Kanserde başarılı bir tedavi için, hastalığın mümkün olan en kısa sürede teşhis edilmesi çok önemli" diye konuştu.





    İsrail nefesten kanser teşhis edecek Yorumları