Ev kazaları: Aklınıza gelen başınıza gelmesin   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-18-2011 (16:29)   Son Mesaj: 04-18-2011 (16:29)    Cevap: 0    Gösterim: 727  

    04-18-2011

    Ev kazaları: Aklınıza gelen başınıza gelmesin

    Ev kazaları: Aklınıza gelen başınıza gelmesin
    Her zaman en güvenli yer olarak kabul ettiğimiz evimiz, bebek geldiği anda bir tuzak yuvasına dönüşebilir. İşte ev güvenliği hakkında bilmeniz gerekenler:Bebek dergisi, çocukların güvenliği için evde alınması gereken önlemleri sayfalarına taşıdı. Ev kazaları 14 yaş altı çocuk ölümlerinin önde gelen sebeplerinden biri. Bunun yüzde 45.4'ünü 0-6 yaş grubu çocuklar oluşturuyor. Ama bu ölümlerin ve yaralanmaların çoğu, öngörülebilir ve önlenebilir.

    Bu nedenle evde alınacak güvenlik önlemleri büyük önem taşıyor. Evi çocuk için güvenli hale getirmenin en uygun zamanı, bebek emeklemeye başlamadan hemen öncesidir. Bebeğin yaşına göre alınacak önlemler; yaşına göre değişir. Kids Safe-T Çocuk Güvenlik Sistemleri'nden Y. İç Mimar ve Çocuk Güvenliği Uzmanı Arzu Birinci, Bebek dergisine, çocukları ev kazalarından korumak için, belli yaşlarda alınması gereken önemleri anlattı..

    12-24 AY YÜRÜMEYE BAŞLARKEN

    Bebeğiniz yürümeye başladığında ellerini artık bir şeyleri yakalamak için kullanacaktır. Bu aşamada daha önceden ulaşamadığı birçok şeye de ulaşabilecektir. Onun için bunları bir üst seviyeye kaldırmanın zamanı gelmiştir.

    Karyolasının, oyun odasının yakınındaki perde ipleri çocuğun boynuna dolanarak boğulmasına sebep olabilir. Perde iplerini yukarıda tutun, sıkıca bir kancaya bağlayın. Sarkan iplerin yanında masa, tezgah, sandalye gibi eşyalar olmamalıdır.

    HER ŞEY KİLİT ALTINDA

    Ellerini kullanmaya başlayan çocuk ilaçlar, temizlik malzemeleri gibi zehirli maddeler içeren kutu ve tüpleri açabilir. Zehirlenmesine neden olabilecek maddeler, yüksek yerlerde ve özel güvenlik kilidi olan dolap ve çekmecelerde tutulmalıdır.

    Çocuğun; bıçaklar, çatallar ve makas gibi keskin, sivri eşyaların bulunduğu dolap ve çekmeceleri açmasını önlemek için bunlara uygun güvenlik kilitleri kullanılmalıdır.

    Sabah





    Ev kazaları: Aklınıza gelen başınıza gelmesin Yorumları