Kazalara karşı TV'yi mutlaka sabitleyin   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-13-2011 (12:29)   Son Mesaj: 04-13-2011 (12:29)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    04-13-2011

    Kazalara karşı TV'yi mutlaka sabitleyin

    Kazalara karşı TV'yi mutlaka sabitleyin
    Çocuk eğitimi ve gelişimi uzmanı Pelin Akarsu, "Üzerine TV devrilen çocuk öldü" haberlerinin sık sık medyada yer aldığını belirterek, televizyonların çocukların üzerine devrilmemesi için mutlaka sabitlenmesi gerektiğini belirtti.Duran Savaş'ın haberi

    Tüm çocukların televizyona karşı büyük bir ilgi duyduğunu ifade eden Akarsu, "Işıklı, renkli ve hareketli görüntüsü sebebiyle evde çocukları en çok cezbeden cihaz televizyondur. Çocuk ışık saçan hareketli bu cisme dokunmak, çekmek için adeta çırpınır. Bu da çocuk için büyük bir tehlike demektir. Eğer televizyon sabitlenmemişse, televizyon çocuğun üzerine devrilebilir, ciddi yaralanma ve ölümle sonuçlanabilir." dedi.

    Çift taraflı yapışkan bir bantla, televizyonun bulunduğu sehpanın üzerine sabitlenebileceğini vurgulayan Akarsu, "Kaç evde televizyon sabitlenmiştir. Birçoğunda sabitlenmemiştir. Ölüm olayları bile ne yazık ki ders olmuyor. Kimse kendi başına ya da yakınının başına gelmeden önlem almaya çalışmıyor. Kendi başına gelmeyeceğini düşünüyor. O zaman da bazen iş işten geçiyor." diye konuştu.

    Akarsu, çocukların can güvenliği bakımından evlerdeki kolay kırılabilecek cam eşyalar ile sivri uçlu objelerin kaldırılmasının da hayati önem taşıdığını ifade ederek, "Hiçbir eşya çocuklarımızın sağlığından önemli değildir. Zaten evde gereksiz çok fazla eşya olması ve çocuğa sürekli 'dokunma, bunu elleme' şeklindeki telkin mutsuz ediyor. Çocuklarımıza evimizde yer açalım." dedi.

    Zaman





    Kazalara karşı TV'yi mutlaka sabitleyin Yorumları