İnsan psikolojisini etkileyen mumlar   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 09-07-2008 (12:41)   Son Mesaj: 09-07-2008 (12:41)    Cevap: 0    Gösterim: 907  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen beyza

    09-07-2008

    İnsan psikolojisini etkileyen mumlar

    Artık mumlara biçimleri, kokuları ve renkleriyle sadece bir aksesuar olarak bakılmıyor. İnsan psikolojisini etkilediğine dair ciddi iddialar var. Bunları bilmek ister misiniz ?


    İnsan psikolojisini etkileyen mumlar

    Yeşil mum
    Hareketin ve verimliliğin sembolü olarak görülüyor ve vücut-beyin enerjisini dengelediği söyleniyor. Doğa tutkusunu arttırdığı da iddialar arasında.

    Mavi mum
    Renk uzmanlarına göre algı yeteneklerimizin uyanmasına ve içsel yeteneklerimizin farkına varmamıza yardımcı olan en etkili mum.

    Beyaz mum
    Saflığın ve gücün sembolü olarak kabul ediliyor. Ayrıca birlikte yandığı diğer mumların da etkilerini artırıyor.Beyaz bir mum duman çıkarıyorsa, çevredeki negatif düşünce ve etkileri yok ettiği söyleniyor. Eğer duman bir süre sonra kesiliyorsa, o bölge her çeşit olumsuzluktan arınmış sayılıyor.

    Siyah mum
    En güçlü ve koruyucu mumlar olarak kabul ediliyor. Pek çok dinde, ayin ve törenlerde siyah mumun kullanılması buna bağlanıyor. Uzmanlar, aşırı kullanımın depresyona yol açabileceğini iddia ediyor. Bu yüzden önerileri, siyah mumun, beyaz renkli mumlarla bir arada kullanılması.

    xyzt bunu beğendi.



    İnsan psikolojisini etkileyen mumlar Yorumları