Alkollü içki uyarısına yeni standart   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-09-2011 (12:27)   Son Mesaj: 04-09-2011 (12:27)    Cevap: 0    Gösterim: 582  

    04-09-2011

    Alkollü içki uyarısına yeni standart

    Alkollü içki uyarısına yeni standart
    Gençleri alkolden korumak için yapılan düzenlemelere bir yenisi daha eklendi. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu 18 yaşını doldurmayanlara alkollü içki satılamayacağına ilişkin uyarı yazılarına yeni standart getirdi.Buna göre uyarı yazısında kırmızı renkler ağırlıkta bulunacak.Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğine göre, uyarı yazılarının şekil ve boyutları duyuruldu.

    A4 boyutunda, beyaz zeminde, yasal uyarı yazısı sürekli ve kalıcı olacak. Uyarı yazısının köşeleri oval kırmızı renkli çerçeve ile çerçevelenecek.

    Baskı yapılan alanın üstte kalan yüzde 25'lik kısmında siyah renkli "18" ibaresi ile bu ibarenin altında büyük harflerle yazılmış "yaş altı" ibaresinin ortasından, soldan sağa doğru çapraz şekilde bir kırmızı çubuk geçen kırmızı renkli bir daire içerisinde, kapalı bulunduğu grafikten oluşan 18 yaş altına satış yapılamaz sembolü bulunacak.

    Uyarı yazısında en az 2 santimetre büyüklüğünde kırmızı renkli büyük harflerle yazılan "yasal uyarı" ibaresi ile siyah renkli büyük harflerle yazılan "18 yaşını doldurmayanlara alkollü içkilerin satışı veya sunumu yapılamaz. Yapanlar hakkında yasal işlem uygulanır" yazılacak. Yazı, italik olmayacak.





    Alkollü içki uyarısına yeni standart Yorumları