Libyalı yaralılar için sahra hastanesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-31-2011 (17:31)   Son Mesaj: 03-31-2011 (17:31)    Cevap: 0    Gösterim: 608  

    03-31-2011

    Libyalı yaralılar için sahra hastanesi

    Libyalı yaralılar için sahra hastanesi
    Libya'da yaşanan olaylarda yaralananların Türkiye'de tedavi edilmesi amacıyla başlatılan girişimler kapsamında, getirilecek yaralıların yerleşik hastanelere sevki öncesinde hizmet vermek üzere, sahra hastanesi kurulacak.Çeşme Limanı'nın yan tarafında bulunan boş alanda kurulacak sahra hastanesi için çalışmalara başlandı.

    Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı, toplam 3 bin 500 metrekare alana sahip olacak sahra hastanesi için yapılan çalışmaları yerinde denetledi.

    Sarılı, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Libya'dan getirilecek yaralılar için Çeşme Limanı'nın yan tarafında bulunan Ulusoy Liman İşletmesine ait boş alanda sahra hastanesi kurulacağını belirtti.

    Hastanenin kurulması için altyapı hazırlık çalışmalarına başlandığını ve hastanenin kısa sürede hazır hale getirileceğini ifade eden Sarılı, ''Libya'dan Ankara feribotuyla getirilecek yaralılara ilk müdahale burada gerçekleştirildikten sonra bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edilecekler. Yani yaralıların sevk ve idaresi görevi Çeşme'den gerçekleştirilecek'' dedi.

    Sarılı, Libya'dan yaralı tahliyesi için görevlendirilen Ankara Feribotu ile sürekli temas halinde olduklarını, ancak feribotun yaşanan olaylar nedeniyle henüz limana yanaşamadığını öğrendiklerini de söyledi.

    Çeşme Ulusoy Limanı İşletme Müdürü Can Özgen ise Libya'da yaşananların, insanlık adına çok üzücü olduğunu, Ulusoy Liman İşletmesi olarak her türlü yardıma açık olduklarını ifade etti.

    Ankara Feribotu, Libya'ya tıbbi malzeme, ilaç götürmek ve burada tedavisi mümkün olmayan yaralıları Türkiye'ye getirilmek amacıyla, 26 Mart Cumartesi gece yarısı İzmir'in Çeşme Limanından yola çıkmıştı. Gemi, yaklaşık 55 saat süren yolculuğun ardından, Misrata kentinde çatışmaların devam etmesi nedeniyle 25 mil açığa çekilerek beklemeye başlamıştı.

    Ankara Feribotu'nda, Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu başkanlığındaki 15 sağlık görevlisi, 3 ambulans ile geminin ve sağlık görevlilerinin güvenliği amacıyla 10'u özel harekat polisi toplam 20 emniyet görevlisi bulunuyor.

    AA





    Libyalı yaralılar için sahra hastanesi Yorumları