Prostat ameliyatından korkanlara müjde!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-31-2011 (10:29)   Son Mesaj: 03-31-2011 (10:29)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    03-31-2011

    Prostat ameliyatından korkanlara müjde!

    Prostat ameliyatından korkanlara müjde!
    Prostat hastalığına yakalanıp da ameliyat olmaktan korkanlara müjde. Artık hem risksiz hem acısız modern bir prostat ameliyatı sistemi geliştirildi.Ankara'da özel bir hastanede uygulanan "plasma vaporizasyon" yöntemi ile prostat bezi üzerinde problem oluşturan fazlalık, özel bir cihazla buharlaştırılarak ortadan kaldırılıyor.

    Yeni yöntem hakkında ANKA"ya bilgi veren Op. Dr. Metin Taş, bıçak altına yatma riskini göze alamayan birçok prostat hastası olduğunu hatırlatırken, "İşte bu yeni sistem bu tür hastaların imdadına yetişerek, prostat ameliyatında yeni bir çığır açmış oldu" dedi. Taş, "Bilindiği gibi genellikle 50 yaş üzeri erkeklerde prostat bezinin aşırı büyüyerek idrar yolunu daraltmasıyla ortaya çıkan hastalık, idrarın rahat bir şekilde dışarıya atılmasını engellemektedir. Bu yüzden geri tepen idrar böbreklere zarar vermekte ve böbreği işlemez hale getirebilmektedir. Bu derece önem arzeden hastalığın tedavisi ise ancak ameliyatla mümkün olmaktadır. Ancak bıçak altına yatma riskini göze alamayan birçok prostat hastası vardır. İşte bu yeni sistem bu tür hastaların imdadına yetişerek, prostat ameliyatında yeni bir çığır açmış oldu" diye konuştu.

    -HASTADA OLUŞABİLECEK SIKINTI İHTİMALİ ORTADAN KALKIYOR-

    Yeni ameliyat yöntemi hakkında bilgi veren Taş, şunları söyledi:

    "Endoskopik (kapalı) prostat ameliyatı tekniğidir. Bu teknikle yapılan ameliyatta prostat dokusu yüksek elektrik enerjisi ile vaporize edilir; yani buharlaştırılır. Bu nedenle plasma vaporizasyon tekniği ile ameliyat sırasında ve sonrasında kanama yok denecek kadar azdır. Bu ameliyat tekniği ameliyat sırasında ve sonrasında hasta konforunun korunmasını sağlar. Plasma vaporizasyon tekniğiyle ameliyatta diğer kapalı ameliyat tekniği olan TURP"den farklı olarak özel sıvılar kullanılmaz. Bu özel sıvıların hastada neden olabileceği sıkıntılar plasma vaporizasyon tekniği ile yapılan ameliyatta oluşmaz. Bu ameliyat tekniği ile TURP ameliyatından farklı olarak prostat kapsülü kesilmez ve hastada bu nedenle oluşabilecek sıkıntı ihtimali ortadan kalkar."

    Anka





    Prostat ameliyatından korkanlara müjde! Yorumları