Norveçliler diş tedavisi için Türkiye’ye geliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-27-2011 (18:31)   Son Mesaj: 03-27-2011 (18:31)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    03-27-2011

    Norveçliler diş tedavisi için Türkiye’ye geliyor

    Norveçliler diş tedavisi için Türkiye’ye geliyor
    Diş tedavisi maliyetlerinin yüksekliğinden ve hizmetin kalitesizliğinden şikâyet eden Norveçliler, diş tedavisi yaptırmak için Türkiye’ye geliyor.Norveç Tüketici Konseyi (Forbrukerrådet) tarafından yapılan bir araştırma, yüksek fiyatlardan dolayı sıkça eleştirilen Norveçli diş hekimlerinin, yanlış tedavi ve usulsüzlüklerini de ortaya koydu.

    Tüketici Konseyi bu durumu ortaya çıkarmak için dört deneği önce Oslo Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Morten Rykke"ye göndererek deneklerin diş problemlerini tespit ettirdi. Sonra bu dört kişiyi rastgele beş farklı diş doktoruna tedavi için yolladı.

    Her doktor farklı ve genellikle yanlış tedavi seçenekleri sundu. Bir klinikte, bir deneğin 15 dişine 12 bin 700 Kron karşılığı dolgu yapılması gerektiği önerilirken, bir başka yerde dolguya ihtiyaç olmadığı söylendi.

    Yine başka bir deneğe 23 bin Norveç Kronu tutarında dokuz dolgu ve bir kanal tedavisi yapılması gerektiği tavsiye edilirken, aynı kişiye ikinci hekim ise sadece bir dolgu ve bir kanal tedavisi yapmayı önerdi.

    Sonuçları değerlendiren Dekan Yardımcısı Morten Rykke, önerilen 20 tedavi seçeneğinden sadece üçünün doğru, altısının yanlış ve geri kalanın ise kritize edilebilir olduğunu söyledi.

    Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Tüketici Konsülü yetkilisi Terje Kili de Aftenposten gazetesine yaptığı açıklamada, "ne yazık ki diş hekimlerimize güvenemiyoruz" dedi.

    Bu durumdan şikâyetçi olan Norveçliler genelde yurt dışında tedavi olmayı tercih ediyor. Daha çok İsveç, Türkiye, Macaristan ve Polonya"yı tercih eden Norveçliler, bu ülkelerde tedavi kalitesinin yüksek olmasına karşın fiyatlarının da Norveç"e oranla çok daha düşük olduğunu belirtiyor.





    Norveçliler diş tedavisi için Türkiye’ye geliyor Yorumları