Domuzdan insana organ nakli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-25-2011 (13:29)   Son Mesaj: 03-25-2011 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 645  

    03-25-2011

    Domuzdan insana organ nakli

    Domuzdan insana organ nakli
    Çin'in doğusundaki Ciangsu eyaletinin Nancing şehrinde bilim adamları genetik olarak oynanmış domuzların organlarının insanlara organ naklinde kullanılabileceği üzerine çalışma yaptıklarını açıkladı.Global Times gazetesinin Şinhua ajansına dayandırarak verdiği haberde, Nancing Tıp Üniversitesi Araştırmacıları domuz organlarının ilgili organ türüne bağlı olarak 2 ila 3 yıl içerisinde klinik içerisinde nakil işleminin yapılacağını savundu.

    Projenin lideri Day Yifan, 2 yıl içerisinde domuz korneası ve derisini klinik çalışmalarda deneyeceklerini, 5 yıl içerisinde de kalp, böbrek ve karaciğer gibi temel organları deneyeceklerini söyledi.

    Domuz organlarının genetik olarak insan vücuduyla uyumlu olarak değiştirilebileceğini savunan Day, sıkı bir hijyen denetimiyle organların bakteri ve virüsten arındırılabileceğini iddia etti.

    Pekin'de bulunan Çin-Japon Dostluk Hastanesi Klinik Tıp Enstitüsünden Lou Cinning, Day ve ekibinin bu çalışmasını Çin'de yapılan "bariz bir atılım" olarak niteledi.

    Lou, insana hayvan organlarının naklinin biyomühendislik açısından bir eğilim olduğunu ve domuzların bunun için mümkün olan en iyi hayvan olduğuna inandığını kaydetti.

    Nanjing Gulou Hastanesinden Dr. Ding Yitao da bu konudaki endişelerini dile getirerek, hayvanların insan bünyesinden farkının itiraf edilmesi gerektiğini belirterek, maymunlar üzerinde yapılan deneylerdeki başarının insan üzerinde başarıya ulaşacağı anlamına gelmediğini ifade etti.

    Çin'de her yıl 1,5 milyon insan organ nakli için sırada bekliyor ve ülkede bulunan donör sayısı 10 binden az olarak belirtiliyor.





    Domuzdan insana organ nakli Yorumları