Yağmurlu havalardaki diş ağrısı neyin habercisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (10:29)   Son Mesaj: 03-24-2011 (10:29)    Cevap: 0    Gösterim: 864  

    03-24-2011

    Yağmurlu havalardaki diş ağrısı neyin habercisi

    Yağmurlu havalardaki diş ağrısı neyin habercisi
    Yağmurlu ve soğuk havalarda artan ağrının en büyük nedeninin eklem etrafındaki kasların zayıf olmasından kaynaklandığını belirten Cavit Meclisi, “Yağmur yağdığında dizlerin ağrıması romatizma hastalığı var anlamına gelmez dedi.Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Selçuk Örsel ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Cavit Meclisi diz ağrıları hakkında çok önemli bilgiler verdi. Dizlerde meydana gelen her türlü rahatsızlıkta ve özellikle kaslardaki zayıflıklarda hava değişikliği sıkıntılı bölgede değişiklik yaratır ve ağrı oluşabilir" dedi.

    Diz ağrılarının birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabileceğini açıklayan Örsel, vücut ağırlığı, kıkırdak problemleri, menisküs, çapraz bağlar, tendon bağlarıyla ilgili bütün problemlerin ağrı oluşturabileceğine dikkat çekti.

    YÜKSEK TOPUKLU AYAKKABI KULLANMAYIN

    Yüksek topuklu ayakkabı giymenin dize binen yükü arttırdığına dikkat çeken Meclisi, az topuklu ya da düz tabanlı ayakkabıların diz sağlığı için daha yararlı olduğunu ve dizdeki ağrı oluşumunu engellediğini belirtti.

    KAPLICALAR BİR TEDAVİ ARACI DEĞİLDİR

    Kaplıcaları tedavi aracı olarak görmediklerini, masaj, krem gibi eskiden kullanılan tedavilerin iyileştirici tedavi aracı olarak görülmediğini ifade eden Meclisi, bilinçli ve programlı bir fizik tedavi ile güçsüz olan kasların güçlendirmesinin en önemli tedavi aracı olduğunu söyledi.

    HASTALARA SPORCULARIN KULLANDIĞI FİZİK TEDAVİ UYGULANIYOR

    Kanal 7 ekranlarında Bizim Doktorlar programına konuk olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Selçuk Örsel ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Cavit Meclisi diz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında çarpıcı açıklamalar yaptılar. Tıbbın ilerlediğini, uzmanların hastalara farklı tedaviler uyguladığını, programlarında daha çok sporcuların kullandığı fizik tedavi yöntemlerini kullandıklarına işaret eden Meclisi, yeni tedavi programlarında hastaların istirahat süresini kısalttıklarını ve hastaların daha aktif olmasını sağladıklarını da vurguladı.

    AMELİYAT SONRASI REHABİLİTASYON ÇOK ÖNEMLİDİR

    Darbeye sebep olacak sporlardan uzak durmak, kilonun kontrol edilmesi, güçlendirme egzersizlerin mutlaka yapılması gerektiğini belirten Meclisi, bütün diz ameliyatlarında rehabilitasyon sürecinin çok iyi yapılması gerektiğini aksi durumlarda bazı problemlerle karşılaşılabileceğine dikkat çekti.

    Diz ameliyatlarında son dönemlerde kullanılan protezlerin çok iyi sonuçlar verdiğine değinen Örsel, kullanılan protezlerde bazen problemler yaşanabileceğini ama ortalama olarak 20 yıla kadar kullanılabildiğini vurguladı.

    Haber 7





    Yağmurlu havalardaki diş ağrısı neyin habercisi Yorumları