100 bin kişi evde sağlık hizmeti görecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (13:27)   Son Mesaj: 03-23-2011 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 525  

    03-23-2011

    100 bin kişi evde sağlık hizmeti görecek

    100 bin kişi evde sağlık hizmeti görecek
    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2010 yılının ikinci yarısından itibaren 40 bin kişiye evde sağlık hizmeti götürdüklerini belirterek, bu yılsonunda hedeflerinin 100 bin kişi olduğunu söyledi.Bakan Akdağ, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlık ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Akdağ, Yeni Doğan Yoğun Bakım Merkezi'ne geçerek evde sağlık hizmetleri ve evde fototerapi konularında bilgi aldı. Ardından başhekim ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Bakan Akdağ, bakanlık olarak 2010 yılının ikinci yarısında evde sağlık hizmeti başlattıklarını, yılsonunda hedeflerinin 100 bin kişi olduğunu söyledi.

    Bakan Akdağ, "Evde bakım hizmetiyle ilgili olarak Ankara'da bin 100 hastanın bakımını gerçekleştirdik. Türkiye'de ise 40 bine ulaştı. Öte yandan Sami Ulus Hastanesi bazı sarılık olan çocuklara evinde ışık tedavisi yapıyor. Bu cihaz Türkiye'de, OSTİM'de yapılmıştır. Bir ürünle evde bu tedaviyi veriyoruz. Her bebeğin sarılığını düşürmek için tedavisini yapıyoruz. Türkiye'de çocuk sağlığı konusunda önemli mesafeler aldık. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nin ABD'de kurulu bir merkezden geri kalmışlığı yok" dedi.

    Etlik ve Bilkent'te yeni çocuk merkezleriyle ilgili iki kampüs yapıldığını belirten Akdağ, bu binaların 2014 yılına kadar biteceğini söyledi. Bakan Akdağ, insan sağlığına konulan her kuruşun ülkenin geleceği için önemli olduğunu ifade etti.

    Bir gazetecinin "Tokat'ta bir vatandaşın hastaneye sürünerek gitmesiyle ilgili hastane kusurlu mu?" şeklindeki sorusu üzerine Bakan Akdağ, "İl valimizin açıklamaları var. Bir vatandaşın sıkıntıları olabilir. Vatandaşın gittiği hastanenin MR'ı vardı. Ancak her hastanede MR var diye bir şey yok. Bu kardeşimizin gittiği hastanede MR var" dedi.









    100 bin kişi evde sağlık hizmeti görecek Yorumları