Cep telefonu beyin faaliyetini değiştiriyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (12:29)   Son Mesaj: 03-23-2011 (12:29)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    03-23-2011

    Cep telefonu beyin faaliyetini değiştiriyor

    Cep telefonu beyin faaliyetini değiştiriyor
    ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, cep telefonlarının beyni etkileyebilme özelliğinin bulunduğu bir kez daha ortaya çıktı.Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan ve Journal of American Medical Association'da yayınlanan araştırmada, 50 dakika cep telefonu kullanımından sonra, faaliyet artışının işareti olan beyindeki yüksek şeker kullanımı tespit edildi.

    Cep telefonunun 50 dakika aktif olmasının, beynin telefon anteninin hizasındaki bölgesinde glükoz kullanımını arttırdığını belirleyen araştırmacılar, ancak bu fizyolojik etkinin sağlık üzerindeki sonuçlarının henüz bilinmediğini belirttiler.

    2009'da 47 kişi üzerinde yapılan araştırmada, deneklerin sağ ve sol kulaklarına birer cep telefonu bağlandı, bunlardan biri kapalı tutulurken diğeri sessize alındı ve pozitronlu tomografi kamerası ile beyinleri gözlendi.

    Deneklere ayrıca, beyinlerindeki glükoz kullanımını ölçmek için, bir kez cep telefonu 50 dakika aktifken, bir kez de aktif değilken "flüodezoksiglükoz" enjeksiyonu yapıldı. Araştırmacılar daha sonra, glükoz kullanım faaliyeti ile telefonun yaydığı elektromanyetik dalgaların büyüklüğü arasındaki bağlantıyı inceledi.

    Bunun ardından, beyinsel faaliyetin durumunu gösteren beyindeki glükoz kullanımına bağlı cep telefonunun etkilerini değerlendirmek amacıyla tomografi görüntüleri karşılaştırıldı. Beynin, antene yakın kısmında yüzde 7 artış olduğunu gören araştırmacılar, bir kez daha insan beyninin mobil telefonların yaydığı elektromanyetik dalgalara karşı hassas olduğu sonucuna vardı.





    Cep telefonu beyin faaliyetini değiştiriyor Yorumları