Bel fıtıklarının %98'i ameliyat gerektirmiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-21-2011 (15:29)   Son Mesaj: 03-21-2011 (15:29)    Cevap: 0    Gösterim: 525  

    03-21-2011

    Bel fıtıklarının %98'i ameliyat gerektirmiyor

    Bel fıtıklarının %98'i ameliyat gerektirmiyor
    Bel fıtığı rahatsızlıklarında doktora başvuran hastaların ameliyat edilme olasılığının sadece yüzde 2 olduğunu belirten. Doktor Gökhan Özçınar, bütün hastaların ameliyatla tedavi edilmediğini söyledi.Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Op. Dr. Gökhan Özçınar bel ve boyun fıtığı hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Bazı durumlarda ameliyat edilen bölgede ufak parçaların kalabildiğini ya da hastanın bel kaslarının çok zayıf olmasından dolayı ameliyat sonrası bazen fıtıkların tekrarlayabildiğini dile getiren Özçınar, bu durumun nadirde olsa görülebileceğini açıkladı.

    DOKTORA ZAMANINDA BAŞVURULMALI

    Doktor hatasının ameliyatlarda çok az olduğunu, önemli olan noktanın hastaların zamanında doktora gitmesi gerektiğini ifade eden Özçınar, fıtık ameliyatlarında hastaların erken başvurusunun çok önemli olduğunu, geç kalınan başvurularda hastaların daha fazla problemlerle karşılaşabileceğini vurguladı.

    ELİŞİ YAPMAK BOYUN FITIĞI YAPAR

    Elişi ve oya yapanların, yaprak saranların, devamlı bilgisayar başında olanların, sekreterlerin ve boyunlarını büküp iş yapanların boyun fıtığı olabileceğine dikkat çeken Özçınar, yapılan işlerde dikkatli olunması ve fazla hareketsiz işlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

    Öksürme, ıkınma, düşme, bir şeyler kaldırma gibi durumlarda fıtıkların tekrarlayabileceğini açıklayan Özçınar, doktorların hastalarını çok iyi takip etmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

    AMELİYAT ETTİĞİMİZ KİŞİLER AMELİYAT OLMAK İÇİN YALVARAN HASTALARDIR

    Kanal 7 Televizyonu"nda Bizim Doktorlar programının sunuculuğunu yapan Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Op. Dr. Gökhan Özçınar, programda bel ve boyun fıtığı hakkında çok çarpıcı bilgiler verdi. İnsanların ameliyat korkusundan dolayı ameliyatlarını geciktirdiğini, hiçbir insanı gereksiz ameliyat yapmadıklarını açıklayan Özçınar, hastaların çok ağrı çektiklerini ve kendilerine geldiklerinde ameliyat olmak için kendilerine yalvardıklarını ifade etti.

    ÜÇÜNCÜ KEZ FITIK AMELİYATI OLANLARDA PLATİN KULANILMALI

    Bel fıtığı ameliyatlarının bir daha tekrarlayabileceğini, sıkıntının çoğu zaman doktordan kaynaklanmadığını, vücudun laçkalığından kaynaklandığını belirten Özçınar, üçüncü kez fıtık ameliyatı olan kişilere mutlaka platin konulması gerektiğine dikkat çekti.

    FITIK AMELİYATLARINDA DOKTORLAR İNSANLARI FELÇ ETMEZ

    Doktorların insanları ameliyatta felç ettiği anlayışının yanlış olduğuna değinen Özçınar, "Bazı hastalar, zaten ameliyat olmadan felç olup geliyor. Fıtık çok ilerlediğinde sinirlere baskı yapıyor. Hastadaki sinirler baskı altında olmasından dolayı neredeyse kopma noktasına geliyor. Bu hastalarda zaten sinir kopmuş oluyor. Bunun için hastaların erkenden doktora başvurması hem hasta sağlığı açısından hem de doktor başarısından dolayı çok önemlidir" dedi.





    Bel fıtıklarının %98'i ameliyat gerektirmiyor Yorumları