Meyveleri kabuklarıyla tüketin   Konuyu açan: N u M a N   İlk Mesaj: 01-16-2008 (15:51)   Son Mesaj: 01-16-2008 (15:51)    Cevap: 0    Gösterim: 864  

    01-16-2008

    Meyveleri kabuklarıyla tüketin

    Elma, armut, incir gibi kabuklu meyvelerin, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmesi öneriliyor.

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Arsan Bilişli, meyvelerin renk maddelerinin oluşması için güneş ışığı görmesi gerektiğini, bu şekilde vitamin C ve glikozun oluştuğunu söyledi.

    Bilişli, meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen olduğu için kabuğuyla tüketilmesinin önemli olduğunu vurguladı:

    "Kabukları, meyvelerin doğal koruyucu unsurudur. Organik asitleryönünden çok zengindirler. Ancak, meyveler ne kadar yıkanırsa yıkansın zirai ilaç kalıntısı olabilir.

    Bu nedenle gıda güvenliği açısından kabuğunu soymak zorunda kalıyoruz. Elma, armut, incir gibi meyveler, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmelidir."





    Meyveleri kabuklarıyla tüketin Yorumları