Tüberküloz'da öncelikli ülkelerdeniz!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-18-2011 (13:29)   Son Mesaj: 03-18-2011 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 602  

    03-18-2011

    Tüberküloz'da öncelikli ülkelerdeniz!

    Tüberküloz'da öncelikli ülkelerdeniz!
    Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesel Ofisi tarafından yayınlanan rapora göre, Türkiye, Tüberküloz hastalığı açısından “önceliği yüksek” 18 ülke arasında yer alıyor. Türkiye"de tüberküloz vakaları oranının yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.

    The Guardian tarafından yansıtılan ve Avrupa"daki tüberküloz vakaların boyutunu değerlendiren raporda, özellikle çocuklara dikkat çekilerek tüberkülozun çocuklar üzerinde ciddi etkileri olduğu ve son on yılda yaklaşık 40 bin vakanın onaylandığı belirtildi.

    Gelişmiş Avrupa Birliği üye ülkelerde bile tüberküloz gerçek bir sorun olarak kaldığı ifade edilen raporda, Tüberküloz tanısı konan insanların sayısının bütün Avrupa"da düştüğü bildirildi. Fakat tüberküloz kontrolü için Türkiye'nin de içinde bulunduğu "önceliği yüksek" 18 ülke olduğuna işaret ediliyor.

    Raporda, "önceliği yüksek" 18 ülke şöyle sıralandı:

    Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Estonya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Moldovya Cumhuriyeti, Romanya, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Türkiye.

    Avrupa"nın geri kalan kısmında tüberküloz oranı 100 binde 9.2 iken söz konusu "yüksek öncelikli" ülkelerin 100 binde 73 ile Avrupa"dan sekiz kat daha yüksek bir orana sahip olduğu belirtildi





    Tüberküloz'da öncelikli ülkelerdeniz! Yorumları