Baharda alerjik hastalıklara dikkat edilmeli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-17-2011 (16:31)   Son Mesaj: 03-17-2011 (16:31)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    03-17-2011

    Baharda alerjik hastalıklara dikkat edilmeli

    Baharda alerjik hastalıklara dikkat edilmeli
    Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Uğur Aktaş, ilkbaharla birlikte ortaya çıkacak alerjik hastalıklara karşı uyardı.Çiçeklerin açması, ot ve ağaç polenlerinin havaya karışmasıyla birçok kişide alerjik bulgular ortaya çıktığını belirten Aktaş, halk arasında "saman nezlesi" olarak bilinen alerjik nezleyle kendini belli ettiğini söyledi.

    Burunda kaşıntı, su gibi akıntı, tıkanıklık, hapşırık, gözlerde sulanma ve kızarıklık, baş ağrısı ve yorgunluk gibi şikâyetlerin alerjik nezlenin belirtileri olduğunu kaydeden Dr. Aktaş, "Bazı kişilerde sadece mevsime bağlı olabilirken bazılarında devamlı hale dönüşebilir.

    Yani yaz, kış, bahar ayırmayan alerjik nezle türü de var. Buna birçok etken sebep olabilir. Kişinin neye karşı alerjisi olduğunu bazı tahlillerle belirlemek ve özellikle bulgular iyice ilerlemeden antialerjik tedaviye başlamak gerekir.

    Bunun için antialerjik ilaçlar ve burun spreyleri kullanılır. Daha ileri alerji durumlarında, yani tedaviye direnç olduğunda immünolojik tedavi dediğimiz aşı yöntemine başvurulabilir.

    Ayrıca devamlı alerjisi olan kişilerde bronşial astım riski de vardır." dedi. Alerjik nezlenin pamuk tozları ve ipliklere bağlı olabileceğini vurgulayan Uğur Aktaş, tekstil şehri Denizli'de de bu durumun sıklıkla görüldüğünü sözlerine ekledi.





    Baharda alerjik hastalıklara dikkat edilmeli Yorumları