Akdağ: Doktorların elinde Che'nin ne işi var?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-15-2011 (13:30)   Son Mesaj: 03-15-2011 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 596  

    03-15-2011

    Akdağ: Doktorların elinde Che'nin ne işi var?

    Akdağ: Doktorların elinde Che'nin ne işi var?
    Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Tıp Bayramı kutlamalarına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 13 Mart Pazar günü eylem yapan sağlık personelinin “Che’nin izindeyiz” pankartı açmalarını eleştirdi.Akdağ, "Biz Che"nin değil Refik Saydam"ın, İbn-i Sina"nın ve Mustafa Kemal Atatürk"ün izindeyiz. Tıp örgütleri sosyalist iktidarın peşinde, ama o sistem bir ütopyadır.

    Herkesi fukaralıkta birleştiren bir ütopyadır" dedi. Sağlık sisteminin acımasızca eleştirildiğini kaydeden Akdağ, şunları söyledi:

    "2002"de köydeki vatandaşa ambulans gönderilmez, gönderilirse bile ambulans ya da mazot parası istenirken bugün 50"ye yakın kar üstü paletli ambulansımız var.

    Bugün geçmişe göre 7 kat fazla insan taşıyoruz ambulansla. Üstelik yer yoksa acil vakalar Türkiye"nin her hastanesine götürülüyor, üstelik 5 kuruş para alınmadan.

    Bu ülkende hastalandığınızda sistem sizi hastaneye yerine muayenehanelere yönlendiriyordu. Hekime 1500 TL veriyordunuz. Neden o zaman sokaklara çıkılmadı? Oysa biz diyoruz ki hekim dışarıda değil kendi bulunduğu kuruluşta kazanmalıdır."

    Onbinlerce sağlık çalışanı, hükümeti ve sağlık alanındaki uygulamaları meydanlara dökülüp eleştirirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar attıkları adımları "tarihi", gerçekleştirdikleri reformları da "sessiz devrim" olarak niteledi.

    Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda şunların altını çizdi: "Bugüne kadar sağlık alanında tarihi adımlar attık. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz reformlar, yurt dışındaki çevreler tarafından da sessiz devrim olarak nitelendirildi."





    Akdağ: Doktorların elinde Che'nin ne işi var? Yorumları