Günde 20 Dakika Gülümseme Yürüyüşü...   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 07-17-2008 (10:10)   Son Mesaj: 07-17-2008 (18:42)    Cevap: 1    Gösterim: 875  

    07-17-2008

    Günde 20 Dakika Gülümseme Yürüyüşü...

    Konya’da 2 ay önce kurulan Muhabbet Hareket İhsan ve Temizlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Kapar, gündelik iş hayatında çeşitli nedenlerden dolayı yoğun stres altında yaşayanların huzur ve mutluluklarını artırmak, aralarındaki muhabbeti geliştirmek amacıyla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Açıkgözoğlu ile birlikte derneği kurduklarını söyledi.

    Derneğin faaliyet alanlarını, isminde yer alan muhabbet, hareket (üretmek, spor yapmak, çalışmak), ihsan (iyilik etme, iyi olma) ve temizlik kavramlarının oluşturduğunu dile getiren Kapar, “Biz, derneğimizin isminde geçen kavramlar ve gülümseme, iyilik etme, huzur ve barış gibi yandaş değerleri toplumun gündemine getirmek bu değerlerin gelişmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

    Derneğin, ilk slogan olarak “Gülümseme”yi seçtiğini, bu çerçevede de faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Kapar, “Lütfen! Bugün bir gülümseyiver”, “Duygular da kirlenir. Gülümseyerek temizleyiniz”, “Gülümsemek ve gülümsetmek en zahmetsiz ikramdır”, “İyilik sizin içinizde... Lütfen gülümseyerek çıkarınız” gibi sözcüklerin bulunduğu afiş, el ilanları bastırdıklarını, bunları vatandaşlara dağıttıklarını bildirdi.

    "Gülmek İnsan Ömrünü Uzatıyor"

    Kapar, bugüne kadar gülümsemeyle ilgili 5 bine yakın el ilanı, 500 civarında da afiş bastırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:
    “Bunun dışında camilerdeki din görevlilerine, bazı kaymakamlık ve belediyelerde çalışan memurlara gülme konusunda 300’den fazla konferans, seminer düzenledik. İnsanlara hep gülümsemelerini, muhabbet etmelerini, ihsanda bulunmalarını, çalışmalarını ve temiz olmalarını öğütlüyoruz. Onlara gülümsemeleri için var olan nedenleri, gülümsemenin faydalarını anlatıyoruz. İnsanlara temiz, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için günde 20 dakika veya haftada 200 dakika ‘Gülümseme yürüyüşü’ yapmasını öneriyoruz. Yani gülümseyerek, iyilikle, mutlu bir şekilde yürüyüş yapın diyoruz.”

    Kapar, gülmenin psikolojik olduğu kadar fiziksel yönden de sağlık açısından büyük faydalarının bulunduğunu belirterek, “Gülme insan ömrünü uzatıyor” dedi.

    (AA)




    Günde 20 Dakika Gülümseme Yürüyüşü... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-17-2008, 18:42


    e ozaman gülelim. .)