Karaturpu öksürük ilacı olarak kullanıyorlar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-13-2011 (10:31)   Son Mesaj: 03-13-2011 (10:31)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    03-13-2011

    Karaturpu öksürük ilacı olarak kullanıyorlar

    Karaturpu öksürük ilacı olarak kullanıyorlar
    Kış aylarında insanların, özellikle çocukların şikâyetçi olduğu öksürüğün tedavisi için alternatif tıp yöntemleri tercih ediliyor.Karaturpun içine bal konularak elde edilen karışım, Türkiye'nin dört bir yanında öksürük şurubu olarak kullanılıyor.

    Ankara"nın Beypazarı ilçesinde çiftçilik yapan İlyas Eken, karaturp yetiştirip Türkiye"nin dört bir tarafına sevk ediyor. İlyas Eken, karaturpun kış sebzesi olduğunu ve dondurucu günlerde oldukça fazla talep gördüğünü ifade ediyor. Eken "Yaklaşık 20 senedir çiftçilik ile uğraşıyorum. Havuç, marul, ıspanak turp gibi sebzeler üretiyorum.

    Ürettiğim sebzeleri Türkiye"nin dört bir tarafına gönderiyorum. Kış aylarının bu soğuk günlerinde karaturp çok talep ediliyor. Çocukken hastalanıp öksürmeğe başladığımızda annem karaturpu kesip içine bal koyar içirirdi. Yapılan bu ilacı içtiğimizde öksürüğümüz hemen kesilirdi. İnsanlar karaturpun bu özelliğini bildiği için hastalanmaya müsait olunan bu günlerde fazlasıyla talep ediyor." dedi.

    Çocukları ile torunlarının öksürüğünü karaturp ile tedavi eden İkbal Karabektaş ise "Çocuklarımız hastalandığında karaturpun içine bal koyup oluşan suyu içiriyoruz. Karaturp üstünü kesip bir kaşık bal koyuyoruz. Belirli bir zaman sonra konulan bal, turpu eriterek sıvı haline getiriyor. Bu sıvı öksürüğe çok iyi gelir. Biz çocuklarımızı bu şekilde tedavi ettik. İlaç hiç kullanmadık. Şimdi de torunlarımızı aynı şekilde tedavi ediyoruz." diye konuştu.

    Beypazarı Devlet Hastanesi doktorlarından Özer Kasap ise karaturp hakkında şunları söyledi: "İlaçların bir kısmının kökeni bitkisel kaynaklıdır. Karaturp olayı alternatif tıp dediğimiz halk arasında yaygın kullanılan bir yöntemdir. Halkımız turpu balla karıştırarak öksürükte kullanmaktadır. Bir hekim olarak halkımıza önerimiz ilk önce doktora başvurup verilen tedaviyi uygulamasıdır. Alternatif olarak karaturp bal karışımını değerlendirebilirler."





    Karaturpu öksürük ilacı olarak kullanıyorlar Yorumları