Ruh sağlığını koruyacak ilk üniversite kuruldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-13-2011 (09:31)   Son Mesaj: 03-13-2011 (09:31)    Cevap: 0    Gösterim: 376  

    03-13-2011

    Ruh sağlığını koruyacak ilk üniversite kuruldu

    Ruh sağlığını koruyacak ilk üniversite kuruldu
    Prof. Dr. Nevzat Tarhan Türkiye’de ruh sağlığını korumaya yönelik ilk üniversitenin resmi olarak kurulduğunu ve yakın zamanda faaliyete geçeceğini açıkladı.Tarhan, kurulan üniversitenin Türkiye"nin toplum sağlığını korumada büyük rol oynayacağını ve adından söz ettirecek bir üniversite olacağını söyledi.

    İstanbul'da, Prof. Dr. Nevzat Tarhan"ın başkanlığını yaptığı İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfınca Üsküdar Üniversitesi adıyla vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin tasarı, TBMM Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete'de yayınlanarak üniversite resmen kurulmuş oldu.

    Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre, üniversite; İnsan ve Toplum Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve İletişim Fakülteleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinden oluşacak. Kurulan üniversite ile toplum sağlığı, koruyucu ruh sağlığı alanında yaşanan büyük bir açık kapatılmış olacak.

    Ülke TV"de Uğur Canbolat"ın sunduğu, deprem, travma ve psikolojik rahatsızlıkların konuşulduğu İyi Bak Kendine programında konuyla ilgi düşüncelerini açıklayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversitenin tematik olduğunu ve Harvard Üniversitesi"ni kendine örnek almış bir üniversite olacağını belirtti.





    Ruh sağlığını koruyacak ilk üniversite kuruldu Yorumları