Mükemmel bir cilt için beslenme önerileri   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 07-10-2008 (19:40)   Son Mesaj: 07-10-2008 (19:40)    Cevap: 0    Gösterim: 855  

    07-10-2008

    Mükemmel bir cilt için beslenme önerileri

    Güzel bir cilde sahip olmanın temel şartı, doğru beslenmedir.
    Çünkü, bilinenin aksine, cilt dışarıdan sürülen krem ve losyonlardan değil, içeriden beslenir.
    Kan yoluyla deriye ulaşan vitamin ve diğer besin maddeleri güzelliğin yapı taşlarıdır.
    Cildinizin güzelliği ve sıkılığı doğrudan ne yediğinize bağlı. Hiçbir krem veya serum beslenmenin yerine geçemez.
    Öncelikle cildimize zarar veren yiyeceklerden söz etmek istiyorum. En başta şeker, beyaz un mamulleri, alkol, işlenmiş gıdalar, ve kötü yağlar cildimizin düşmanıdır. Modern hayatı işgal eden pizza, hamburger, patates kızartması, bisküvi ve hızlı yemek türleri deri hücrelerimize zarar vermekte, onları oksijensiz bırakmaktadır.

    Cildimize yararlı besinleri beş başlık altında toplayabiliriz.

    1- Taze meyve ve sebzeler: Bütün yiyecekler arasında en önemlisi bu gruptur. Vitamin ve fitokimyasal denen besleyici özler içerirler. Dokuları besledikleri gibi, hücresel paslanmaya karşı korurlar. Özellikle koyu renkli mevsim meyveleri cildimiz için güzellik iksiri olarak kabul edilmektedir

    2- Besleyici yağlar: Kaliteli yağlar, cildin nemli ve yumuşak görüntüsüne önemli katkılarda bulunur. Soğuk preslenmiş sızma zeytinyağı, fındık, ceviz ve badem, ölçülü olarak tüketildiğinde cilt sağlığını destekler

    3- Balık: İçerdiği omega 3 ve özel maddeler nedeniyle, balık güzel bir cilt için olmazsa olmaz bir besin türüdür. Balık cildin temel maddesi olan kollajen üretiminde anahtar rol oynamaktadır.

    Özellikle yağlı balıkların haftada 1-2 kez yenmesi mükemmel bir için çok önemlidir.

    4- Bakliyat: İçerdiği bitkisel proteinler ve kaliteli karbonhidratlar nedeniyle bu grup, kan şekerimiz dengelemede hayati önem taşımaktadır.

    Beslenmemizde, daha çok mercimek, nohut ve fasulyeye yer verirsek, hem güzel bir cilde sahip olabiliriz, hem de daha ince kalabiliriz.

    5- Tam tahıllar: Güzel bir cilt için tahılların tam olması gerekir. Tahıllar zarları ile birlikte tüketilirse, pek çok yararlı besin alınabilmektedir. Rafine unlarda besleyici unsurlar kaybolmaktadır. Öğünlerimizde tam buğday içeren ekmek tüketmek, doğru bir alışkanlık olacaktır.

    internethaber




    Mükemmel bir cilt için beslenme önerileri Yorumları