Obezite için tıbbi tedavi şart   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (18:27)   Son Mesaj: 03-09-2011 (18:27)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    03-09-2011

    Obezite için tıbbi tedavi şart

    Obezite için tıbbi tedavi şart
    Uzmanlar ciddi yaşam tehdidi altında olan obezite hastalarının yardım almadan sağlıklı zayıflamalarının mümkün olmadığını belirtiyor.Obezite hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, birçok faktöre bağlı olarak meydana gelen obezite hastalığının tıbbi tedavi gerektirdiğini söyledi.

    Obezitenin günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını belirten Taş, "Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranla artması sonucu vücut ağırlığının istenilen düzeyin üstüne çıkması anlamına geliyor.

    Çok sayıda faktöre bağlı olan ve tıbbi tedavi gerektiren bir hastalık olan obezitenin nedenlerine bakıldığında; genetik, metabolik, hormonal, sosyo-ekonomik, psikolojik, cinsiyet (kadınlarda daha fazla), alkol alımı, yanlış ve aşırı beslenme, fast food tüketimi, fiziksel aktivite eksikliği gibi birçok etmen bir arada düşünülmektedir. Ağırlık kaybı obeziteye bağlı sorunları azaltır, sağlığı düzenler ve yaşam süresi ile ilgili beklentileri arttırır. Obez bireyler ciddi yaşam tehdidi altındadırlar.

    Obezitenin yol açtığı hastalıklar solunum sistemi hastalıkları, nefes almada zorluk, uyku apnesi, hipoventilasyon sendromu, astım ile kalp ve damar sistemi hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, endokrin ve metabolik hastalıklar, kas ve iskelet sistemi hastalıkları, deri ve psikososyal durum bozukluğu meydana getirir" dedi.

    Taş ayrıca, "Obezite de tedavi bireylerin tek başına yapmaması gerekir. Obezite tedavisi bir ekip işidir. Bir doktor, diyetisyen ve psikolog bireyin takibini yapmalıdır. Sağlıklı beslenme ve davranış değişikliğinin sağlanması için bir diyetisyen size yardım edecektir.

    Yanlış diyetler yapılmamalıdır çünkü bilinçsiz yapılan diyetlerde (düşük kalorili diyetler) uzun dönemde bireyin şişmanlamasına neden olan en önemli etkenlerden biridir. Düşük kalorili diyetler metabolizma hızının yavaşlamasına ve kilo almanızın kolaylaşmasına neden olur" şeklinde konuştu.











    Obezite için tıbbi tedavi şart Yorumları