Saç çıkardığı öne sürülen spreye geri çekme   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-07-2011 (21:31)   Son Mesaj: 03-07-2011 (21:31)    Cevap: 0    Gösterim: 626  

    03-07-2011

    Saç çıkardığı öne sürülen spreye geri çekme

    Saç çıkardığı öne sürülen spreye geri çekme
    Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla 'Minoxil Deri Spreyi %2 ve %5' adlı ürünler için 3. sınıf C seviyesinde geri çekme işlemi uyguladı.Sağlık Bakanlığı yetkilileri işlemi 'rutin' diye tanımlarken, halk sağlığını yakından ilgilendiren konulardaki denetimlerinin devam ettiğini kaydetti.


    Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, lüzumlu gördüğü hallerde reçetesiz satılan sağlık ürünleri ile ilaçların geri çekilmesi çağrısında bulunuyor. Genel müdürlük bu çerçevede saç kozmetiği ile ilgili son altı içinde sadece bir markanın bazı seri ürünleri için geri çağırma işlemi yaptı. İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün söz konusu ürün ile ilgili 22 Aralık 2010 tarihli geri çekme işlemi ile ilgili yazısı şöyle:

    "Minoxil Deri Spreyi %2 adlı müstahzarın 006 (SKT:11.2010) seri numaralı numuneleri ve Minoxil Forte Deri Spreyi %5 adlı müstahzarın 008 (SKT:12.2010) seri numaralı numuneleri yapılan inceleme ve analiz sonuçlarına göre uygun bulunmamıştır. Bu nedenle; adı geçen müstahzarların belirtilen seri numaralılarına 15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik'e göre 3. sınıf C seviyesinde (ecza deposu) geri çekme işlemi uygulanmıştır."

    Minoxil Satış Sorumlusu Olcay Şahin ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu ilaçların geri çekme işlemini, "Miadı geçen ürünlerimiz söz konusuydu. Bunlar eczacıların elinde kalmıştı. Sağlık Bakanlığı harekete geçip deri spreylerini piyasadan toplattı." diyerek izah etti.







    Saç çıkardığı öne sürülen spreye geri çekme Yorumları