Kadınların korkulu rüyası idrar kaçırmaya son   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (16:27)   Son Mesaj: 03-04-2011 (16:27)    Cevap: 0    Gösterim: 562  

    03-04-2011

    Kadınların korkulu rüyası idrar kaçırmaya son

    Kadınların korkulu rüyası idrar kaçırmaya son
    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ömer Faruk Vanlıoğlu, kadınların korkulu rüyası idrar kaçırma hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Vanlıoğlu 30 dakikalık bir operasyonla bu sorundan kurtulmak mümkün dedi.Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ömer Faruk Vanlıoğlu, kadınların korkulu rüyası idrar kaçırma hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Vanlıoğlu, "Menapoz döneminde bayanların yüzde 50 ile 60"ı aniden idrar kaçırma sıkıntısı yaşıyor. Gençlerde de bu oran yüzde 30"lar seviyesindedir. 30 dakikalık bir operasyonla bu sorundan kurtulmak çok kolaydır" dedi.

    İdrar kaçırmanın en büyük nedeninin zor doğum ve çok sık doğum yapmak olduğunu belirten Vanlıoğlu, bu durumda olan hastalarda cerrahi müdahale ile tam bir tedavinin sağlanabileceğini söyledi.

    İDRAR KAÇIRMANIN EN BÜYÜK NEDENİ DOĞUM VE SIK ÇOCUK YAPMAKTIR

    Kadınların öksürürken, ani hareketler yaptığında ve karnında basınç meydana geldiği durumlarda idrar kaçırma sıkıntısının yaşandığını belirten Vanlıoğlu, hastalığın doğum sırasında yaşanan sıkıntılardan ve çok çocuk yapıp kasların zayıflamasından kaynaklandığını ifade etti.

    İdrar kaçıran kadınlarda aynı zamanda rahim sarkması probleminin de yaygın olarak görüldüğünü açıklayan Vanlıoğlu, hastalardaki anatomik bütünlüğün normal seviyelere getirilmesi olduğuna vurgu yaptı.

    SPOR ÇOK ETKİLİ BİR TEDAVİ YÖNTEMİDİR

    Esmer tenli insanlara göre beyaz tenli insanlarda görülme olasılığının daha sık olduğunu belirten Vanlıoğlu, bu sorunun ortaya çıkışını engelleyen en önemli etkenin spor olduğunu söyledi.

    KADINLAR UTANDIKLARINDAN DOLAYI ŞİKÂYETLERİNİ SÖYLEMİYOR

    Kadınların bu hastalıkta üroloji uzmanı değil, kadın hastalıkları uzmanına başvurması gerektiğini belirten Vanlıoğlu, kadınların toplumda utandıklarından dolayı bu olayı kimseye anlatmadıklarını, sosyal yönlerinin çok zayıf kaldığını ve hayat standartlarının çok düştüğünü ifade etti.

    30 DAKİKA HASTALIKTAN KURTULMAK MÜMKÜN

    Hastaların lokal anestezi altında yapılan 30 dakikalık bir operasyonla dertlerinden kurtulabileceklerini belirten Vanlıoğlu, "30 dakika içerisinde hastalar idrar kaçırma problemlerinden kurtuluyor ve sosyal yaşamı daha aktif hale geliyor. Hastalar sabah operasyon olup öğleden sonra evlerine gidiyor" dedi.

    DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONU

    Operasyon geçiren kişilerin dikkat etmesi gereken tek noktanın hamile olduklarında normal doğum değil de sezaryen doğum olması gerektiğini ifade eden Vanlıoğlu, kapalı usulle yaptıkları ameliyatla hastaların çok kısa süre içerisinde sosyal yaşamlarına dönüş yapabileceğini söyledi.





    Kadınların korkulu rüyası idrar kaçırmaya son Yorumları