Çocuğunuzun kalbini koruyun   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-04-2011 (12:30)   Son Mesaj: 03-04-2011 (12:30)    Cevap: 0    Gösterim: 726  

    03-04-2011

    Çocuğunuzun kalbini koruyun

    Çocuğunuzun kalbini koruyun
    Obezite çağın hastalığı. Kalp, kanser, felç ve diyabet gibi pek çok hastalıkla doğrudan ilintili. 7’den 70’e herkesin ortak sorunu olan obeziteden çocuğunuzu korumak için önlem almakta geç kalmayın.Selehattin Dönmez'in haberi

    Obezite hedef küçülttü. Son 20 yılda çocuklar arasında obezite görünme oranı yüzde 30 arttı. Nedeni modern hayat. Çalışan anne, hazır gıda tüketiminde artış, saatlerce izlenen dizi filmler, internette search"ler, arada atıştırılan kekler, börekler, cipler, tatil günlerini alışveriş merkezlerinde geçirmeler...

    Toplumun sağlık konusunda bilgisi artarken, çoğunluk konforundan ödün vermediği için şişmanlık kaçınılmaz oluyor. Çoğu hastalıkta olduğu gibi obezitede de hastalığın son evresinde pişmanlık başlıyor. Felç, kalp damar hastalıkları, tansiyon, diyabet, kolesterol obeziteyle doğrudan ilintili.

    Şişmanlığın çocuk hastalığı olduğundan bu yana, yeni nesilde şeker, tansiyon ve kolesterol tavan yaptı. Aileler obezeti ölümcül bir hastalık. Ebeveyn olarak en büyük sorumluluğunuz çocuğunuzu sağlıklı yetiştirmek. Toplumun sevimli bulduğu tombul çocuğunuzu bekleyen tehlikeleri düşünüp harekete geçin.

    EVDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

    • Sağlıklı besinlerin tatlarını hissettirin. Besinleri karıştırmadan ayrı ayrı verin.

    • Tabağı dört parçaya bölün. Örneğin; et yemeği veya kuru baklagil yemeği, havuçlu patatesli pişmiş mevsime uygun sebze yemeği, bulgur pilavı veya sade erişte, 1 ince ekmek.

    • Saflaştırılmış besinlerden uzak durmasını öğütleyin. Besinleri asıl besin değerleri ya tohumlarında, ya kabuklarında ya da kabuklarına yakın kısımlarındadır. Besinler bu gibi etkin kısımları ayrıştırılarak tüketilirse büyüyen çocuklar yeterince vitamin ve mineral alamaz.

    • Hareketli yaşam için ailecek aktif olun. Televizyonun karşısından kalkıp onun oyununa siz de katılın. Hem form tutun hem aile ilişkilerinizi güçlendirin.

    • Kahvaltı yaptırın. Son araştırmalara göre okul çocuklarının yüzde 85"i güne kahvaltı etmeden başlıyor. Onları simit, gofret ve tosta mahkum etmeyin.

    • Sağlıklı ve zevki içecekler hazırlayın.

    • Mutfağı birlikte paylaşın. Yemek yaparken ondan yardım isteyin.

    • Örnek olun. Siz kefir içmezken onun içmesini beklemeyin.

    • Buzdolabınız sağlıklı olsun. Kilerinizde abur cubur bulunmasın.

    Star





    Çocuğunuzun kalbini koruyun Yorumları