Kadınları ikna etmek için aşıyı kendine yaptı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-03-2011 (17:29)   Son Mesaj: 03-03-2011 (17:29)    Cevap: 0    Gösterim: 591  

    03-03-2011

    Kadınları ikna etmek için aşıyı kendine yaptı

    Kadınları ikna etmek için aşıyı kendine yaptı
    Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde, Sağlık Grup Başkanı Dr. Beyza Özçınar, ''Kısırlık yapıyor'' iddiasıyla tetanos aşısı olmak istemeyen köylü kadınları ikna etmek için ilk aşıyı kendisine yaptırdı.Doktor Özçınar'ın aşı yaptırdığını görmeleri üzerine ikna olan köylü kadınlarının tümü, tetanos aşısı oldu.

    Ergani Sağlık Grup Başkanlığına bağlı mobil sağlık ekipleri, köy ve mezralarda ev ev dolaşarak yeni doğan bebekler ile 15-45 yaş arasındaki kadınlara yönelik tetanos aşısı çalışması yürütüyor.

    Ziyaret edilen köydeki çalışma sırasında kadınlar, ''tetanos aşısının kısırlık yaptığına'' ilişkin iddialar nedeniyle aşı olmak istemedi. Kadınlara, iddianın doğru olmadığı konusunda bilgi veren Sağlık Grup Başkanı Dr. Beyza Özçınar, köylü kadınların aşı yaptırmama konusundaki ısrarı üzerine, ilk tetanos aşısını kendisine yaptırdı. Bunu gören köylü kadınlarının tamamı ikna olarak, aşı olmayı kabul etti.

    Başkan Dr. Beyza Özçınar, mobil sağlık ekiplerinin sık sık köy ve mezraları ziyaret ederek, sağlık hizmeti sunduğunu söyledi. Aşılama çalışmaları kapsamında da son 3 ayda, köylerdeki bin 500 bebek ile 500 kadına aşı yaptıklarını belirten Özçınar, şöyle konuştu:

    ''Kırsal kesimde maalesef aşının kısırlık yaptığına ilişkin doğru olmayan iddialar dolaşıyor. Gittiğimiz köyde de kadınlar bu nedenle aşı olmak istemeyince, onların gözü önünde ilk aşıyı kendime yaptırdım. Çünkü ne kadar anlattıysam inanmadılar. Aşı olduğumu görünce ikna oldular ve hepsi gelip aşısını yaptırdı.

    Özellikle, tetanos ölümcül bir hastalık olmakla beraber aşıyla önlenmesi mümkün olan bir hastalıktır. Bu, diğer bazı hastalıklar için de geçerli bir durumdur.

    Günümüzde, kızamık ve suçiçeği vakalarının görülmemesi için de bu aşıları yapıyoruz. Aşılar, bazı hastalıklardan korunmanın en güçlü yöntemidir. Bu nedenle vatandaşlarımıza diyoruz ki; hastalanıp doktora gitmektense çekinmeden düzenli olarak aşılarınızı yaptırın, hastalıklardan korunun.''





    Kadınları ikna etmek için aşıyı kendine yaptı Yorumları