Dünyada her yıl 360 milyon insan sigaradan ölüyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-03-2011 (15:30)   Son Mesaj: 03-03-2011 (15:30)    Cevap: 0    Gösterim: 618  

    03-03-2011

    Dünyada her yıl 360 milyon insan sigaradan ölüyor

    Dünyada her yıl 360 milyon insan sigaradan ölüyor
    Çorum'da Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER) tarafından ‘Sigara ve zararları’ konulu bir konferans düzenlendi.Devlet Tiyatrosu Salonu"nda gerçekleştirilen konferansa yetiştirme yurdu öğrencileri de katıldı. Konferansta; Acil Tıp Uzm. Dr. Murat Erdem "Sigara ve Ben", Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Ayşe Sarı "Sigara ve Sağlık", Psikiyatrist Uzm. Dr. Süleyman Oflu "Sigara ve Psikoloji", Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muammer Cengil de "Sigaranın Dini Boyutu" konusunda bilgiler verdi.

    Konferansın açış konuşmasını yapan Anadolu Tıbbiyeliler Derneği Başkanı Op. Dr. Musa Zorlu, sigarayı deneyen her 3 gençten bir tanesinin sigara bağımlısı haline geldiğini belirterek, "Biz size sigara içmeyin demiyoruz. Sigarayı denemeyin diyoruz" diyerek salondaki gençlere uyarıda bulundu.

    Dünyada yaklaşık 1 milyar 360 milyon insanın sigara kullandığını belirten Op. Dr. Zorlu, sigara kullananların yılda 4"te 1"inin, yani 360 milyonunun sigara kaynaklı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.

    Seminere konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muammer Cengil, sigaraya bazı İslam alimlerinin haram fetvasını verdiğini söyledi. Cengil sigaranın diyanet tarafından mekruh olduğunun açıklandığını da hatırlattı.

    Dr. Süleyman Oflu ise panelistlerin yerine seçtiği 4 öğrenciyi oturtarak onların görüşlerini aldı renkli geçen panele katılım yoğun oldu.





    Dünyada her yıl 360 milyon insan sigaradan ölüyor Yorumları