Hamile kalmadan önce mutlaka doktora gidin   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-02-2011 (02:29)   Son Mesaj: 03-02-2011 (02:29)    Cevap: 0    Gösterim: 873  

    03-02-2011

    Hamile kalmadan önce mutlaka doktora gidin

    Hamile kalmadan önce mutlaka doktora gidin
    Op. Dr. Mehtap Derelioğlu ve Op. Dr. Haldun Saatçi hamilelik ve kistler hakkında çok önemli bilgiler verdi. Derelioğlu çiftler hamile kalmadan önce mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurmalıdır diyerek uyardı.Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehtap Derelioğlu, gebelik öncesi yapılması gereken bazı tahliller vardır. Bunları yaparak riskli gebeliklerin önüne geçilebilir" dedi.

    Folik asit ve vitaminlerle desteklenen gebelikte daha başarılı sonuçlar alındığını belirten Derelioğlu, anne adaylarının kontrolsüz hamile kaldıklarında çok büyük sorunlarla karşılaşabileceklerini söyledi.

    HAMİLELİK İÇİN İDEAL YAŞ 24 İLE 29 ARASIDIR

    Gebelik için ideal yaşın hayat şartlarına ve standartlarına göre değiştiğini, sağlıklı yaşın günümüzde 24 ile 29 arasında olduğunu açıklayan Derelioğlu, 29 yaşından sonra kadınlarda yumurtlamanın gerilediğini ve 35 yaşından sonra gebeliklerde risklerin başladığını belirtti.

    DÜZENLİ BESLENEN ADAYLARDA VİTAMİN DESTEĞİ GEREKMEZ

    Kanal 7 Televizyonu"nda Bizim Doktorlar programına konuk olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehtap Derelioğlu ve Op. Dr. Haldun Saatçi hamilelik ve kistler hakkında önemli açıklamalar yaptılar. Düzenli olarak beslenen anne adaylarında vitamin desteğinin gerekli olmadığını, beslenme bozukluğu olan kişilerde ise bu takviyenin yapılmasının gerekli olduğunu ifade eden Derelioğlu, bütün anne adaylarına demir takviyesinin gerekli olduğunu söyledi.

    ANNE ADAYLARINI NORMAL DOĞUM İÇİN TEŞVİK ETMELİYİZ

    Anne adaylarının normal doğuma teşvik etmek gerektiğini ve kişilerin normal doğum ağrısından korkmaması gerektiğini vurgulayan Derelioğlu, normal doğumda vücut toparlanmasının ve emzirmenin hemen başladığını söyledi. Anne ve bebek açısından bir risk olmadığı sürece mutlaka normal doğum yapılması gerektiğini değinen Derelioğlu, doktorların bu konuda anne adayını teşvik etmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

    ADET DÜZENSİZLİĞİNE DİKKAT

    Op. Dr. Haldun Saatçi over kistlerinin her yaşta görülebileceğini, bu kistlerin birçoğunun masum olduğunu belirten Saatçi, esas sorunun yumurta kistlerinden kaynaklandığını ve adet düzensizliklerinde sorunun nedeninin bulunması gerektiğine değindi. Kistlerin farklı sebepleri olduğunu, kistlerin ortaya çıkış sebeplerinin tam olarak bilinmediğini açıklayan Saatçi, çikolata kistlerinin cerrahi müdahale sonrası tekrarlayabileceğini ve hastaların medikal yollarla tedavilerinin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

    BEKÂR KIZLARA DOĞUM KONTROL HAPI

    Adet düzensizliği yaşayan, kistleri olan bekâr kızların doğum kontrol hapıyla tedavi edilebileceğini ve şikâyeti olan kızların kontrol altında olması gerektiğini ifade eden Saatçi, "Hormona bağlı olmayan bütün kistler cerrahi müdahale gerektirir. Kistlerin takip edilmesi gerekir ve gerekli görüldüğünde müdahale edilmesi gerekir. Senede bir kere kontrol altında olunması gereklidir" dedi.





    Hamile kalmadan önce mutlaka doktora gidin Yorumları