Kalp çarpıntısı hastalık belirtisi olabilir   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-01-2011 (18:29)   Son Mesaj: 12-02-2013 (11:17)    Cevap: 1    Gösterim: 634  

    03-01-2011

    Kalp çarpıntısı hastalık belirtisi olabilir

    Kalp çarpıntısı hastalık belirtisi olabilir
    Uzmanlar, kalpte sık görülen çarpıntıların hastalık belirtisi olabileceği uyarısında bulunuyor.Özel Tekden Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Altan Koç, "Kalpte çarpındı çok sık oluyorsa büyük bir sorun var demektir" dedi.

    Kalpteki sıkıntının, genellikle göğüste dolgunluk, düzensiz kalp ritmi ve tekleme olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Uzman Dr. Altan Koç, "Çarpıntınız çok sık tekrarlıyorsa, beraberinde baş dönmesi, halsizlik, göğüs ağrısı da yaşıyorsanız kaynağının kalbinizdeki bir sorun olması ihtimali büyüktür" diye konuştu.

    Dr. Koç, çarpıntının yaşanması halinde hastaya EKG kaydı yapılacak bir monitörün takılabileceğini ve Efor testi yapılarak da kalp damarlarının kontrol edilebileceğini belirtti. Dr. Koç, çarpıntı sorunu ile karşılaşıldığında panik yapılmaması gerektiğini rahat bir yere oturarak derin nefes almanın hastayı rahatlatacağını bildirdi.









    Kalp çarpıntısı hastalık belirtisi olabilir Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  12-02-2013, 11:17

    → Kalp çarpıntısı hastalık belirtisi olabilir


    Alıntı:
    goguste carpindi-Kalp çarpıntısı hastalık belirtisi olabilir

    Mesaj mobil cihaz üzerinden gönderilmistir
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci