Hepatit hastalığına dikkat! / VİDEO   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-27-2011 (11:29)   Son Mesaj: 02-27-2011 (11:29)    Cevap: 0    Gösterim: 525  

    02-27-2011

    Hepatit hastalığına dikkat! / VİDEO

    Hepatit hastalığına dikkat! / VİDEO
    Türkiye’nin önde gelen organ nakli uzmanlarından Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sadık Ersöz karaciğer, böbrek ve hepatit hastalığı hakkında çarpıcı bilgiler verdi.Karaciğer"in vücut için önemli maddeleri sentezlediğini belirten Ersöz, karaciğerin yaptığı işlemin günümüz koşullarında modern laboratuvar ortamında yapılamayacağını söyledi.

    HEPATİT ÇEŞİTLERİ

    Hepatit hastalığının üç çeşiti olduğunu, Hepatit A hastalığının bulaşmasının ve tedavisinin daha kolay olduğunu belirten Ersöz, Hepatit B ve Hepatit C"nin bulaşma riskinin daha fazla ve tedavisinin daha zor olduğunu vurguladı.

    HEPATİT TAŞIYICILARI DA RİSK ALTINDA

    Hepatit B hastalığının Türkiye"nin doğusu ve güneydoğusunda yüzde 6 oranında görüldüğünü açıklayan Ersöz, "Bir insanın vücudunda hepatit varsa insanlar hastadır. Taşıyıcı da olsa insanlar uzun vadede büyük problemler yaşayabilir. Taşıyıcı kelimesi yanlış bir tabirdir. Bu eskiden kullanılan bir tabirdir. Bu insanlar taşıyıcım diye kendilerini tedavi etmiyor. Bu durum karaciğerde başka rahatsızlıkları tetikleyebiliyor. Taşıyıcı olan insanlarda düzenli kontrol altında tutulmalıdır" dedi.

    SİNSİ BİR HASTALIKTIR

    Kanal 7 Televizyonu"nda Op. Dr. Gökhan Özçınar ve Nur Viral"ın sunduğu Bizim Doktorlar programına konuk olan Türkiye"nin önde gelen organ nakli uzmanlarından biri olan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sadık Ersöz hepatit hastalığı ve organ nakli konusunda çarpıcı bilgiler verdi. Hepatit hastalığının müzmin ve sinsi bir hastalık olduğunu, dalgalı bir seyir gösterdiğini ve belirti vermediğini belirten Ersöz, hastalığın vücuttan yok edilmesinin mümkün olmadığını ve düzenli tedavi ve kontrol altında olunması gerektiğini açıkladı.

    Hepatit virüsü taşımayan karaciğerlerin yüzde 70"inin ameliyatta alınabildiğini, karaciğerin kendini hızla yenileyebildiğini söyleyen Ersöz, hepatitli hastalarda durumun çok iyi olmadığını söyledi.

    DOĞAL OLMAYAN BÜTÜN ÜRÜNLER KARACİĞERE ZARAR VERİR

    Karaciğeri yanlış beslenmenin tahrip ettiğini söyleyen Ersöz, doğal olmayan ürünlerin hepsinin zararlı olduğunu, her şeyin ölçülü tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

    HASTALIK SEBEBİ

    Hastalığa genetik faktörlerin, toksik maddelerin ve hepatit virüsünün neden olabileceğini ifade eden Ersöz, kullanılan ilaçların da karaciğer yetmezliğine neden olduğunu söyledi.

    ORGAN NAKLİ İYİ BİR ZAMANLAMAYLA YAPILMALIDIR

    Karaciğer, pankreas ve böbrek nakli çok önemli bir konudur diyen Ersöz, "Sağlık Bakanlığı organ bağışı konusunda çok önemli çalışmalar yürütüyor ve önceliği acil hastalara veriyor. Karaciğer organ nakli çok iyi takip edilerek zamanında yapılmalıdır. Son aşamaya gelmiş birisinde nakil yapmanın bir anlamı yoktur" dedi.

    TÜRKİYE"DE 60 BİN DİYALİZ HASTASI VAR

    Türkiye de 60 bin diyalize giren böbrek nakli hastası olduğunu belirten Ersöz, "Hastalığın ülkemiz ekonomisine maliyeti 2 milyar liradır. Diyalizden kurtulma yöntemi böbrek naklidir. İnsanlar nakil olduktan sonra kısa süre içersinde normal sağlığına kavuşur ve hayat standartları yükselir" diye konuştu.





    Hepatit hastalığına dikkat! / VİDEO Yorumları