Yanık izlerini tamamen iyileştirmek mümkün   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (16:29)   Son Mesaj: 02-25-2011 (16:29)    Cevap: 0    Gösterim: 848  

    02-25-2011

    Yanık izlerini tamamen iyileştirmek mümkün

    Yanık izlerini tamamen iyileştirmek mümkün
    Plastik cerrahi birçok rahatsızlığın giderilmesinde dünyada kendine çok fazla yer edinmiştir. Sadece güzelleşmek için değil aynı zamanda bazı sağlık problemlerinin giderilmesinde kullanılmaktadır. Yanıklar artık ilk haline kavuşabiliyor.Türkiye"nin önde gelen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu plastik ve estetik cerrahi hakkında önemli bilgiler verdi. Kutlu, "Yanan bütün organları bugün kullanılan tekniklerle eski görünümüne kavuşturmak mümkündür" dedi.

    YANIKLARDA BİLİNMESİ GEREKENLER

    Yanıklarda ilk müdahalenin çok iyi olması gerektiğini belirten Kutlu, insanların yanan bölgeye acil olarak sadece soğuk su tutması gerektiğini söyledi. Buzların direkt olarak yanığa temas ettirilmemesi gerektiğini, buz uygulamasının sadece bir torba ya da havlu kullanılarak yapılmasının doğru olduğunu ifade eden Kutlu, halk arasında bilinen yanığa diş macunu, yoğurt ve salça sürülmesinin tamamen yanlış bir uygulama olduğunu ve ve kişiye büyük zarar verebileceğini söyledi. Yanan bölgenin üzerindeki giysinin makasla kesilip açılarak çıkartılmasının doğru olacağını açıklayan Kutlu, bu yapılmadığında yanık bölgedeki deride daha fazla hasar oluşabileceğini söyledi.

    DUDAK VE DAMAK YARIKLARI İÇİN ÜZÜLMEYİN

    Kanal 7 Televizyonu"nda Bizim Doktorlar programına konuk olan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu plastik cerrahide bilinmeyen sırlar üzerine önemli açıklamalar yaptı. Dudak ve damak yarıklarının bebeklik döneminde düzeltilebileceğini, dudak yarıklarının 2 aylıkken, damak yarıklarının 9 aylıkken yapılabileceğini vurgulayan Kutlu, bu ameliyat yapılmadığında çok büyük konuşma ve yeme zorluğu yaşandığını belirtti.

    BURUN AMELİYATLARINA DİKKAT

    Günümüzde bilgisayarlarda insanlara burun şekilleri gösteriliyor ve burnun aynen gösterildiği gibi olacağının söylendiğini belirten Kutlu, "Bu durum insanlar için çok büyük beklentiler oluşturuyor. Böyle bir uyguluma doğru değildir. Operasyonlarda neyle karşılaşacağını önceden kestirmek zordur. Bunun için kişileri bir beklenti içine sokmak doğru değildir" dedi.

    ESTETİK CERRAHİ KİŞİNİN İSTEĞİNE GÖRE YAPILMAZ

    Estetik cerrahi kişinin durumuna göre değişir diyen Kutlu, "Her hastanın istekleri hastalara uygulanmaz. Aksi takdirde doğallığa büyük zarar verilir. Önemli olan altın oranın korunmasıdır. Vücutta her organın bir altın oranı vardır ve yapılan işlemlerde bu dikkate alınır" dedi.

    TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR ÜLKE

    Günümüzde Türkiye"nin sağlık alanında çok önemli bir ülke konumuna geldiğini ve yurtdışından çok sayıda hastanın tedavi amacıyla ülkemize geldiğini söyleyen Kutlu, hastalıkların tedavisinde ülkemizde ileri düzeyde tanı ve tedavi tekniklerin kullanılmaya başlandığını söyledi.





    Yanık izlerini tamamen iyileştirmek mümkün Yorumları