Arıcılardan meydanlara inecek siyasetçilere tavsiye   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (13:31)   Son Mesaj: 02-25-2011 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    02-25-2011

    Arıcılardan meydanlara inecek siyasetçilere tavsiye

    Arıcılardan meydanlara inecek siyasetçilere tavsiye
    Arı kovanlarından elde edilen doğal sağlık ürünlerini tüketicinin hizmetine sunmaya devam eden arıcılardan, meydanlara inmeye hazırlanan siyasetçilere tavsiyeler geldi.Anavarza Bal Genel Koordinatörü Can Sezen, hücreleri yenileme özelliğine sahip arı sütünün en büyük enerji deposu olduğunu belirterek, "Yoğun tempoda çalışanlar için en iyi enerji kaynağı arı sütü" dedi.

    Türk arıcılık sektörü, son dönemde başlattığı atılımları hız kesmeden sürdürüyor. Arıcılık sektöründe 2008 ve 2009 yıllarında olduğu gibi hammadde sıkıntısı yaşanmadığını belirten sektör temsilcileri, 2010 yılında yaşanan büyümenin ardından 2011 yılı için de önemli hedefler belirledi.

    Türk arıcılık sektörünün önemli firmalarından Adana'nın Kozan ilçesi merkezli Anavarza Bal da 2011 yılı için hedef büyüttü. Anavarza Bal Genel Koordinatörü Can Sezen, Nisan ayının sonu ile Mayıs ayı başında hasadın başlayacağını belirterek, bu yıl firma olarak yüzde 60 büyümeyi hedeflediklerini vurguladı.

    Kovandan elde edilen balın yanı sıra doğal yaşam ürünlerini de tüketiciye sunduklarını anlatan Sezen, kovandaki mucizevi ürünlerin, özellikle kış aylarında hastalıklara karşı destek ürünü olarak kullanılabileceğini söyledi. Sezen, "İnsanlar genelde bal dendiği zaman süzme bal ve petek balını biliyor. Oysa polen, arı sütü ve propolis de kovandan elde edilebilecek çok önemli şifa kaynakları" diye konuştu.

    Son dönemde özellikle büyükşehirlerde doğal ürünler bulmanın zorlaştığına işaret eden Sezen, balın, insanların çok rahatlıkla tüketebilecekleri bir doğal ürün olduğunu vurguladı. Sezen, organik ürün arayan tüketiciler için balın, tutunacak tek dal olarak kaldığını ifade etti.

    Bal ve bal ürünlerinin, kahvaltılık olarak tüketilmesinin yanında şifa niyetine de tüketilebileceğini belirten Sezen, Türk balının, dünyanın en kaliteli balı olduğunu vurguladı. Sezen, Türk arıcısının ihracatta bazı sıkıntılar yaşadığına işaret ederek, dünya fiyatlarıyla yarışamadıkları için ihracat rakamlarının düşük kaldığını, 2009 yılında 70 bin ton bal üretilmesine rağmen 400 ton ihracat yapılabildiğini söyledi.

    Türk arıcısının kovandan yan ürünleri almakta da zorlandığına işaret eden Sezen, arıcının güçlenmesi için polen, propolis ve arı sütü gibi yan ürünleri kovandan almayı öğrenmesi gerektiğini ifade etti. Sezen, 2011 yılında kuracakları ziraat mühendisleri veya veterinerlerden oluşan bir ekip tarafından alımlarını gerçekleştireceklerini belirterek, bu ekibin, arıcıdan ürünü almakla birlikte arıcılara ücretsiz eğitim vereceğini söyledi.

    Kovandan elde edilen ve son dönemde piyasaya sürülen doğal ürünlerin tüketiciye tanıtılması için çalışmalarının sürdüğünü belirten Sezen, bu tür ürünlerin satışının artarak devam ettiğini belirtti. Sezen, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için meydanlara inmeye hazırlanan siyasetçilere de bal ürünlerini tüketmelerini tavsiye ederek, "Bal tüketip meydanlara çıksınlar. En iyi enerji kaynağı" dedi.

    Krem bal-arı sütü-polen karışımı ürünlerin, fazla efor sarf edecek siyasetçiler için birebir olduğunu belirten Sezen, arı sütünün hücre yenileme özelliğine sahip olduğunu vurguladı. Bilim adamlarının çalışmalarına göre balla beslenen işçi arıların 4-6 ay arasında bir yaşam süresinin bulunduğuna dikkat çeken Sezen, arı sütüyle beslenen kraliçe arının ise 6-8 yıl yaşadığını belirtti. Sezen, "Arı sütü büyük bir enerji deposu. Yoğun tempoda çalışanlar her sabah aç karnına bir kaşık alabilirler. Meydanlarda efor sarf edecek siyasiler için de en iyi enerji kaynağı olacak" şeklinde konuştu.

    Sezen, doğal bir ürün olan balın analizinin de büyük önem taşıdığına işaret ederek, balın analizlerinin yapıldığı laboratuvarlarını son teknolojiyle donatmak için 1.5 milyon liralık yatırım yaptıklarını, önümüzdeki aylarda hizmete girecek yeni analiz laboratuvarında saflık, antibiyotik ve kalıntı analizlerini en ileri teknolojiyle yaparak balın tüketiciye en doğru şekilde ulaşmasını sağlayacaklarını açıkladı.











    Arıcılardan meydanlara inecek siyasetçilere tavsiye Yorumları