Nükhet Duru: Farkındalığı arttırmalıyız   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (13:31)   Son Mesaj: 02-25-2011 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 594  

    02-25-2011

    Nükhet Duru: Farkındalığı arttırmalıyız

    Nükhet Duru: Farkındalığı arttırmalıyız
    Yıllar önce yakın dostu Çiğdem Talu'yu meme kanserine kurban veren Nükhet Duru: Bu hastalığa karşı farkındalığı artırmamız gerek.Nükhet Duru, Avon'un Meme Kanseri ile mücadelesinin proje yüzü oldu. 20 yıldır kadın sağlığıyla ilgili bireysel çalışmalar yaptığını ve bu işbirliğiyle artık çok daha fazla kadına ulaşabilmenin heyecanını yaşadığını söyleyen Nükhet Duru, şunları anlattı:

    ÇORBADA TUZ SANIYORDUM

    Kendimi hep çorbada tuz sanıyor, kendi çabamla dikkat çekmeye çalışıyordum. Sosyal sorumluluk duygusu yüksek olan bilinçli bir sanatçı, aynı zamanda bir anne, bir evlat olarak Avon'la yaptığımız bu işbirliğinden dolayı çok mutluyum.

    Her gördüğüm kadına "Muayene oldun mu? Memene baktırdın mı?" diye soruyorum. Ben de düzenli olarak kontrollerimi yaptırmayı ihmal etmiyorum.

    Meme kanseri ile mücadele yollarını topluma ne kadar iyi anlatabilirsek, o kadar çok kadınımız bu hastalıktan yara almadan yaşamlarına devam edecek.

    FARKINDALIĞI ARTIRMALIYIZ

    Sağlıklı nesiller sağlıklı annelerden doğar. Ancak ne yazık ki ülkemizde sağlığa vakit ve nakit ayıramıyoruz. Bir yerimiz ağrımadıkça doktora gitmiyoruz.

    Farkındalığı artırmak, kadınları meme kanseri konusunda bilinçlendirmek için artık daha çok çalışacağım. Bundan sonra gerek konserlerimle, gerek yapılan etkinliklere vereceğim destekle bu projenin içinde aktif olarak yer alacağım.

    ÇİĞDEM'E ÇOK ÜZÜLDÜM

    Sanatçı arkadaşım Çiğdem Talu'yu 1983'te meme kanserinden kaybettik. Çok geç kaldığımız için kurtaramadık. Bu olay beni çok etkiledi. Yıllarca "Ne yapabilirim?" diye düşündüm ve kendime branş olarak meme kanserini seçtim.

    SABAH Günaydın





    Nükhet Duru: Farkındalığı arttırmalıyız Yorumları