Optimum sağlık için 25 öneri / GALERİ   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-21-2011 (16:29)   Son Mesaj: 02-21-2011 (16:29)    Cevap: 0    Gösterim: 605  

    02-21-2011

    Optimum sağlık için 25 öneri / GALERİ

    Optimum sağlık için 25 öneri / GALERİ
    ABD'li Dr. Duke Johnson'a göre Türk mutfağı hastalıklardan koruyor. Johnson'ın optimum sağlık için ise 25 önerisi var.Kronik hastalıklar konusunda tıp otoritesi olan ABD"li Dr. Duke Johnson, geleneksel Türk mutfağının hem şişmanlatmadığını hem de hastalıklardan koruduğunu söyledi. Star gazetesinde yer alan habere göre ABD"nin California eyaletindeki Besin Sağlık Enstitüsü"nün direktörü Dr. Duke Johnson, bir vitamin ve destek ürünleri markasının davetlisi olarak geldiği Türkiye"de optimum sağlığa kavuşmak için atılması gereken 25 adımı anlattı.

    Tüm dünyayı etkisi altına alan obezitenin son yıllarda Türkiye"de de yaygın olarak görüldüğünün bilgisini veren Dr. Johnson, "Türkiye"de insanların yüzde 41"i kalp hastalıkları, yüzde 13"ü ise kanser nedeniyle hayatını kaybediyor" dedi.

    Nüfusun yüzde 30'u obez

    Türkiye"de nüfusun yüzde 30"u obezite sorunuyla mücadele ettiğini söyleyen Johnson, "Türk mutfağı meyve ve sebze zengini olmasına rağmen, insanlar sokaklarda ki fast food"u tercih edince de bu hastalıklara yakalanma oranı artıyor" dedi.

    Kronik hastalıklar konusundaki araştırmalarıyla tıp otoriteleri arasında yer alan Dr. Johnson, "Hastalıkların kurbanı olmak zorunda değiliz. Doğru beslenir, düzenli egzersiz yapar, gerekli önlemleri alırsak kronik hastalıkları engelleyebiliriz" diye konuştu.









    Optimum sağlık için 25 öneri / GALERİ Yorumları