Sağlıkçının maaşını arttıracak öğrenim   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-20-2011 (12:27)   Son Mesaj: 02-20-2011 (12:27)    Cevap: 0    Gösterim: 687  

    02-20-2011

    Sağlıkçının maaşını arttıracak öğrenim

    Sağlıkçının maaşını arttıracak öğrenim
    Sağlık-Sen’in YÖK aleyhine açtığı davada Danıştay, Laborant ve Veterinerlik Sağlık Önlisans Programı’nı tüm sağlık çalışanları için üst öğrenim olmaktan çıkartan YÖK Genel Kurulu kararının yürürlüğünü durdurdu.Sağlık-Sen"den yapılan açıklamada, Sendika"nın YÖK aleyhine açtığı davada Danıştay, Laborant ve Veterinerlik Sağlık Önlisans Programı"nı tüm sağlık çalışanları için üst öğrenim olmaktan çıkartan YÖK Genel Kurulu kararının yürürlüğünü durdurdu.

    Açıklamaya göre YÖK yeni bir karar vererek, Laborant ve Veterinerlik Sağlık Önlisans Programı"nın mezuniyet veya kayıt tarihine bakılmaksızın tüm sağlık çalışanları için üst öğrenim sayılacağını duyurdu.

    YÖK"ün eski kararına göre, söz konusu program 1 Aralık 2009 tarihinden itibaren sadece laborant ve laboratuar teknikerliği kadrosunda çalışanlar için üst öğrenim sayılırken, diğer sağlıkla ilgili kadrolar için üst öğrenim sayılmıyordu. YÖK"ün yeni kararıyla, Laborant ve Veterinerlik Sağlık Önlisans Programını bitirdikleri takdirde sağlık çalışanlarının aylık gelirleri yaklaşık 150 TL artacak.

    Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık-Sen"in hukuk mücadelesi sonucu YÖK"ün geçmişteki hatalı kararından vazgeçtiğini belirterek, alınan yeni kararın eğitim düzeylerini ve özlük haklarını yükseltmek isteyen binlerce sağlık çalışanı için sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.





    Sağlıkçının maaşını arttıracak öğrenim Yorumları