Anne sütü ile beslenen çocuklar zeki olur   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-19-2011 (16:31)   Son Mesaj: 02-19-2011 (16:31)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    02-19-2011

    Anne sütü ile beslenen çocuklar zeki olur

    Anne sütü ile beslenen çocuklar zeki olur
    Kozan Belediyesi ve Bebelac firması işbirliğinde “0–3 yaş arası çocukların beslenmesi” konulu bir konferans verildi.Konferansta konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Varlı; "Ülkemizde en önemli sorunlardan bir tanesi eğitimdir.

    Özellikle bebek bekleyen ailelerimizin eğitimi çok önemlidir. Çünkü çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek gelecek nesillerimiz o kadar sağlıklı olur. Bebeğin beslenmesi dünyaya geldiği ilk günden itibaren başlar.

    Özellikle bebeğin beslenmesinde anne sütünün çok büyük önemi vardır. İlk altı ay boyunca çocuğa sadece anne sütü verilmelidir. Çünkü anne sütünün faydaları saymakla bitmez. Anne sütü çocuğu enfeksiyonlardan da korur ve bebeğin aşısıdır. Anne sütü ile beslenen çocuklar ileride daha zekâlı oluyor.

    Anne sütü inek sütüne oranla daha faydalı ve koruyucudur. Eğer çocuğa anne sütü verilemiyorsa demir yönünden zengin mamalarda ek olarak verilebilir. Ayrıca çocuğa cam biberonda süt vermek daha faydalıdır.

    Özellikle çocuğa altıncı aydan önce ya da sonra ek gıdalar vermek sakıncalıdır. Çocuğa altıncı aydan itibaren ek gıdalar da verilebilir. Ayrıca çocuğa bir yaşından itibaren erişkin tipi beslenme programı uygulanmalıdır. Bir annenin bebeğini beslemesi ve düzenli olarak uyutması bebeğin gelişimi açısından oldukça önemlidir" dedi.

    Konferansa Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Arık, Sağlık Grup Başkanı Gülay Hatalmış, Diyanet Sen Vakfı Kozan Şube Başkanı Yusuf Kaplan, Bebelac Bebek Maması firması yetkilileri, anne adayları ve anneler katıldı.





    Anne sütü ile beslenen çocuklar zeki olur Yorumları