Doktordan hastalara 'temiz değiller' suçlaması   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-18-2011 (13:30)   Son Mesaj: 02-18-2011 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    02-18-2011

    Doktordan hastalara 'temiz değiller' suçlaması

    Doktordan hastalara 'temiz değiller' suçlaması
    Konya'da normal doğum yapmak için hastaneye yatan ancak sezaryan olan hasta enfeksiyon nedeniyle tekrar hastaneye yattı. Ameliyetı yapan doktor hastayı suçlayarak 'odalar ahır gibi kokuyor' dedi.Konya Dr. Faruk Sükan Doğum Ve Çocuk Hastanesine 12 gün önce normal doğum yapmak üzere yatırılan ancak ameliyata alındığı sırada sezaryan doğum gerçekleştirilen Yasemin Oğuz taburcu olduktan 3 gün sonra yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede enfeksiyon kaptığını öğrendi. Ameliyatı yapan doktor kendilerinin bir suçu olmadığını söylerken hastaların temizliklerine dikkat etmediğini şu cümlelerle savundu; "Odalar ahır gibi kokuyor."

    SEZARYAN SONRASI ENFEKSİYON KAPTI

    Hastanede mağdur olduğunu ve bebeğini göremediğini belirten Yasemin Oğuz, " Doğum için hastaneye geldiğimde hiçbir şikâyetim ve sağlık sorunum yoktu. Bana doğumumun normal olacağı söylenildi ancak doğuma alındıktan sonra bebeğimin kalbinin durduğunu ve doğumun sezeryan olarak yapılacağı belirtildi. Ben doğumumdan 3 gün sonra taburcu olarak eve geldim. Daha sonra evimde ateşlendim 40 dereceyi bulan ateşimle beraber tansiyonum 6"ya düştü. Tekrar hastaneye kaldırıldım ama ne ateşim düştü ne de tansiyonum normale döndü. Ben doğum esnasında ameliyathanelerinde enfeksiyon kaptım. Odamda konuşulurken hastalığımın ölümcül bir enfeksiyon olduğunu duydum. Bu söz beni korkuttu. Başka bir hastanın odama alınmaması gerektiğini söylediler. Hastane de mağdur oldum ve verdikleri antibiyotik ilaçların hiçbir faydası olmadı vücudum tedaviye cevap vermedi. Antibiyotik ilaçlar cevap vermeyince bana ağır ilaçlar uygulamaya başladılar. Bu ilaçlar sütüme geçtiği için ben çocuğumu sütten kesmek zorunda kaldım. Şu anda sütü veremediğimden dolayı süt sağma makinesiyle sütümü sağıp lavaboya döküyorum. Ben bir yanda, çocuğum bir yanda mağdur olduk ve bebeğim mamalarla besleniyor. Ben hastaneden şikâyetçiyim ve dava açacağım" dedi.

    Hamilelik dönemimde hiçbir rahatsızlığım yoktu

    Yasemin Oğuz, hamilelik döneminde hiçbir rahatsızlığının olmadığını ve aylık kontrollerini yaptırdığını söyledi.

    BAŞHEKİM: DURUM NORMAL

    Konuyla ilgili açıklama yapan Konya Dr. Faruk Sükan Doğum Ve Çocuk Hastanesi başhekimi Dr. Adnan Tekin, " Sezaryanla doğum yapan hastamızın taburcu olduktan sonra yara yerinde meydana gelen enfeksiyondan dolayı kaynaklanan bir enfeksiyondur. Ve bu enfeksiyonun tespitinden sonra uygulanan tedavililerle hastamız iyileşme sürecinde olup durumu rahat ve stabil durumdadır. Hastamızı inceleme altında tutmaktayız ve enfeksiyonun sebebinin ne olduğunu incelemekteyiz. Hastamızın genel durumu gayet iyidir ve ateşi düşmüş durumdadır." dedi

    Şu anda hastanede bulunan Yasemin Oğuz"un kullandığı ilaçlardan dolayı bebeğini emziremediğini dile getiren Tekin sözlerini şöyle sürdürdü.

    "Hastanemizin kadın doğum bölümü oldukça rahat ve her hasta rahatça odalarda kalıyor. Bunun özel bir nedeni yok. Korkulacak hiç bir şey yok. Tek sıkıntı kullandığı ilaçlar. Eğer süt verirse bebeğin dişlerinde kalıcı izler bırakabilir. Şu anda hastanın durumu son derece iyi ve ilacı kestiği anda bebeğini tekrar emzirebilir"

    "ÖLÜMCÜL DEĞİL"

    Yasemin Oğuz"un doğumundan 1 hafta sonra yüksek ateş şikâyeti ile başvurduğu hastanenin doktorlarından Ayfer Bala, ölümcül enfeksiyon iddialara yanıt verdi.

    Oğuz"un ölümcül hastalık kapmadığını dile getiren Bala, "Hastamız bize ameliyatından 1 hafta kadar sonra geldi. Kötü kokulu akıntı ve ateşlinden dolayı bize başvurdu. Biz de enfeksiyon olabileceğinden dolayı hastaneye yatırdık. Testlerimizi yaptık. Testlerin geç çıkabileceğinden dolayı hemen tedavi ye başladık. Antibiyotik verdik hastaya. Hafta sonundan itibaren kötü kokulu akıntısı kayboldu. Ancak ateşi istediğimiz derece de düşmedi. Enfeksiyon tedavisine tam anlamıyla cevap vermedi. Tedavimizi enfeksiyon uzmanımızla beraber yeniden düzenledik. Tedavimizi yeni çıkan sonuçlara göre farklı bir şekilde devam ediyoruz. Bu dönemde kesi yerinden kötü kokulu akıntısı azaldı. Tedaviye cevap vermeye başladı. En son bu sabah yapılan tedavisinde sonuçlar normale çok yakın çıktı. Kesi yerinde sorun bittiği zaman taburcu edeceğiz" dedi.

    "ODALAR AHIR GİBİ KOKUYOR"

    Doktor Tansel Çakır ise kendini savundu. Kameralar konuşmak istemeyen Çakır, bu durumdan hastanenin sorumlu olmadığını söyledi. Bu hastaneye gelen insanların ekonomik durumlarının bozuk olduğunu dile getiren Çakır, "Buraya gelen hastalar genelde ekonomik durumu bozuk olan insanlar. Hastanede nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. Odaların camlarını bile açmıyorlar. Odalar ahır gibi kokuyor. Ameliyat yerlerinde dışkı bulduğumuz bile oldu. Böyle olunca da biz nasıl koruyacağız hastayı. Bunları da biz mi öğretelim hastalara" dedi.

    ZEDHABER -KONYA





    Doktordan hastalara 'temiz değiller' suçlaması Yorumları