Yeşilay Obama'yı 'Savaşa' çağırdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-17-2011 (19:27)   Son Mesaj: 02-17-2011 (19:27)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    02-17-2011

    Yeşilay Obama'yı 'Savaşa' çağırdı

    Yeşilay Obama'yı 'Savaşa' çağırdı
    ABD Başkanı Obama'nın sigarayı bıraktığını açıklaması Yeşilay'ı harekete geçirdi. Başkan Obama'ya bir mektup gönderen Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı ilginç bir çağrıda bulundu...ABD Başkanı Obama'nın yaklaşık bir yıldan uzun bir süredir sigara kullanmadığını açıklaması, Yeşilay'ı harekete geçirdi. Obama'ya bir mektup yazan Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, ABD Başkanı'nı sigarayı bıraktığı için tebrik etti.

    "BAĞIMLILIK KÖLELİKTİR"

    Bir bağımlılığın, diğer bağımlılıkları teşvik ettiğini, bağımlılıkların toplumların geleceğini tehdit ettiğini belirten Balcı, mektubunda "Cemiyetimiz, bağımlıların eroin ve sigara dahil diğer zararlı maddeleri üretip destekleyenler tarafından köle olarak görüldüğünün ve kölelerin de Batı hukuk geleneğinde eşya gibi değerlendirildiğinin farkındadır. Dolayısıyla, bağımlılığın özgürlüğü yok ettiğine, geçmişteki insan ticaretine benzer sonuçlar doğurduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

    Uyuşturucu madde bağımlılığını desteklemek ve özendirmenin insanlığa karşı suç sayılması gerektiğini belirten Balcı, "Ülkemizde her yıl 120 bin kişi, dünyada ise 5 milyon insan sigaraya bağlı akciğer kanserinden hayatını kaybediyor. Bundan büyük katliam olabilir mi?" diye sordu.

    "RÜYALARINI GERÇEKLEŞTİREN BİR LİDERE HİTAP EDİYORUZ"

    Uyuşturucu üretici ve destekleyicilerine karşı bu fiilin insanlığa karşı işlenen suç olarak tanımlanması için destek istediklerini mektubunda ifade eden Balcı, şöyle devam etti: "Sizden bu mesajı tüm dünyaya yaymanızı istiyoruz. Uyuşturucu maddenin yasaklanması için savaşmalı, özgürlüğümüz için savaşmalıyız. Rüyalarını gerçekleştiren bir lidere hitap ediyoruz. Sizin sesiniz dünya üzerinde çok daha tesirli olacaktır"

    Toplumsal Hafıza





    Yeşilay Obama'yı 'Savaşa' çağırdı Yorumları