Sağlığını tehdit eden en önemli kanser!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-17-2011 (18:27)   Son Mesaj: 02-17-2011 (18:27)    Cevap: 0    Gösterim: 667  

    02-17-2011

    Sağlığını tehdit eden en önemli kanser!

    Sağlığını tehdit eden en önemli kanser!
    Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, kadın sağlığını tehdit eden en önemli kanser çeşidinin meme kanseri olduğunu belirtti.Hülya Aksoy "Bizler istiyoruz ki kadınlarımız bu hastalığa karşı bilinçli olsunlar." dedi.

    Samsun"un Vezirköprü ilçesinde, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde Kadın Sağlığı Eğitimi Toplantısı yapıldı.

    Atatürk İş Merkezi toplantı salonunda yapılan ve Vezirköprü"deki 30 bin 15-59 yaş arası bayanı meme kanserine karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan programda konuşan, Proje Koordinatörü Hülya Aksoy, "Bu projedeki amacımız, kadınlarımızın kendi sağlıklarını korumalarıdır. Bizim için kadın sağlığı son derece önemlidir.

    Kadın sağlığını tehdit eden en önemli kanser çeşidi de meme kanseridir. Bizler istiyoruz ki, kadınlarımız bu hastalığa karşı bilinçli olsunlar.

    Sizden bir isteğim var, burada öğrendiklerinizi kendinizde tutmayın çevrenizdekilerle de paylaşın ve bu hastalıkla topyekun mücadele edelim. Unutmayın ki sizler ailenin temel taşısınız, sizler sağlıklı olarak eşinize ve çocuklarınıza daha faydalı olabilirsiniz." dedi.

    Vezirköprü Toplum Sağlığı Eğitim Hemşiresi Seda Hakyemez ise yaptığı eğitim sunumunda, meme kanserinin nedenleri ve belirtileri, rahim ağzı kanseri ve önleme yöntemleri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve kanserden korunma yolları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

    Program sonunda,e toplum sağlığı doktorlarınca katılımcılardan talep edenlere meme kanseri muayenesi yapıldı.

    Vezirköprülü her yaştan bayanın büyük ilgi gösterdiği toplantıya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Vezirköprü kaymakamı Ozan Balcı ve eşi Sonay Balcı ile Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Aygün katıldı.





    Sağlığını tehdit eden en önemli kanser! Yorumları