Nedeni bilinmeyen denge problemleri tarih oluyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-17-2011 (14:30)   Son Mesaj: 02-17-2011 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 696  

    02-17-2011

    Nedeni bilinmeyen denge problemleri tarih oluyor

    Nedeni bilinmeyen denge problemleri tarih oluyor
    Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu denge problemleri ve gündelik hayatta yapılan yanlışlar hakkında çok çarpıcı açıklamalar yaptı.Kozakçıoğlu, "Nedeni bilinmeyen birçok denge problemini yeni çıkan bir test cihazıyla ortaya koymak ve doğru tedaviyi bulmak mümkün. Yeni çıkan bilgisayarlı bir sistemle kaynağı bilinmeyen denge problemleri büyük oranda bulunuyor ve tedavi ediliyor" dedi.

    15 dakikalık bir test sonucu rahatsızlığın kaynağının bulunduğunu ve yarım saatlik 10 seansla yapılan tedavilerde başarı oranının yüzde 80 olduğunu vurgulayan Kozakçıoğlu, bilinmeyen denge problemlerinin nedeninin piyasaya yeni çıkan bu cihaz sayesinde bulunduğunu söyledi.

    STRES VE ÇALIŞMA KOŞULLARI ÇOK ETKİLİ

    Genç popülasyonun bilgisayar başında uzun saatler geçirdiğini belirten Kozakçıoğlu, bilgisayar başında kendini ihmal ederek saatlerce fazla hareket etmeden çalışan insanların ilerleyen dönemlerde eklem problemleri yaşayacağını ifade etti.

    GÜNDELİK YAŞAMDA YAPILAN HATALAR

    Kanal 7 Televizyonu"nda Bizim Doktorlar programına konuk olan Türkiye"nin önde gelen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu denge problemleri ve günlük yaşamda yapılan hatalar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Ev hanımlarının mutfakta saatlerce ayakta durduğunu ve uzun süre ayakta durmanın bel problemlerine neden olduğunu açıklayan Kozakçıoğlu, hanımların ufak bir tabure üzerinde ayak değiştirerek durması gerektiğini vurguladı. Bel ağrısı olanların düz yatmaması gerektiğini belirten Kozakçıoğlu, düz yatıldığında beldeki gerilmenin artacağını ve ağrı oluşacağını söyledi.

    Boynunda rahatsızlık olanların mutfak dolabına uzanırken dikkatli olması gerektiğini ve mutfakta basamaklı bir merdiven bulundurmasını tavsiye eden Kozakçıoğlu, "Eğilip evi süpürmek ve silmek çok büyük tehlike oluşturur. Bu işleri yaparken eğilmek doğru bir hareket değildir. Evlerde kullanılan paspasların boylarının ayarlanabilir olması önemlidir. İş yaparken uzun saplı ürünlerin kullanılması gerekir. Ayrıca insanlar kendilerini yormadan ara vererek iş yapmalıdır" dedi.

    Yaşlı insanların abdest alırken ayaklarını lavaboya kaldırmasının da doğru olmadığını Belirten Kozakçıoğlu, yaşlı insanların bu durumda dengelerini kaybedip düşebileceği uyarısı yaptı.

    FİZİK TEDAVİDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

    Günümüz şartlarında insanların kısa sürede evlerine ulaştığı için her mevsim fizik tedavi yapılabileceğini ifade eden Kozakçıoğlu, hastalığın sebebi tam olarak ortaya çıkartılmadığında uygulanan fizik tedavinin de herhangi bir anlamı olmadığını söyledi.





    Nedeni bilinmeyen denge problemleri tarih oluyor Yorumları