Anne-Babalar kıyafet alımına dikkat!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-16-2011 (13:19)   Son Mesaj: 02-16-2011 (13:19)    Cevap: 0    Gösterim: 837  

    02-16-2011

    Anne-Babalar kıyafet alımına dikkat!

    Anne-Babalar kıyafet alımına dikkat!
    Uzmanlar, çocuklara okul kıyafeti alımında kanserojen maddelere karşı dikkatli olunması gerektiğini işaret ederek, anne-babaları kıyafet seçiminde uyarıyor.
    Yaklaşık 16 milyon öğrenci İkinci Yarıyıl Eğitim-Öğretim Yılı için İlköğretim Okulları ve liselerde ders başı yaptı. Uzmanlar, eğitim öğretim dönemi için okul kıyafeti almak isteyen velileri kumaş seçimi konusunda uyarıyor. Türkiye, her yıl 16 milyon öğrenci ders başı yapmadan önce okul kıyafeti almak için çarşıya, pazara düşüyor.

    Masum gibi görünen okul kıyafeti alımında dikkatli olunması gerektiğini ifade eden uzmanlar, iç piyasada satılan tekstil ürünlerinin üretiminde kullanılan boya ve kimyasalların çocukların sağlığını etkilediğini belirtiyor. Kıyafetlerde kullanılan kanserojen etkili azo boyar maddeler, alerjik kumaş boyaları ve kumaşın terbiyesi ya da son işlem sırasında kullanılan ağır metal içeriyor. Gömlek ve tişörtlerden terleme yoluyla insan vücuduna geçen söz konusu boyalar, insan DNA'sı üzerinde etkili olarak, kanseri tetikliyor.

    INSPIRE HALK SAĞLIĞI İÇİN KANSEROJEN MADDEYE 'HAYIR' DİYOR

    Kanserojen maddeye kullanımına 'hayır' diyen inspire firması, okul kıyafetlerinde gösterdiği hassasiyetle ISO 9001 belgesi almak için çalışmalara başladı. inspire, bunun yanında öğrenci sağlığı için çok önemli olan kanserojen madde içermeyen ürünler için dünya standardı olan eko TEX 100 belgesini de üretimde kullanıyor. Okul kıyafetlerini titizlikle üreten ve müşterisine sunan inspire, üründe kullanılan kumaş, ip, aksesuar ve dikime özen göstererek, müşterilerine 1. sınıf ürün sunuyor.

    Halk sağlığının önemli olduğunun bilincinde olan yetkilileri, 2011 yılında tekstil sektöründe maliyetlerin ciddi şekilde artacağı ve yıl itibariyle piyasada kalitesiz ürünlerin çıkacağını belirterek, tüketicinin bu konuda dikkatli olmasını tavsiyesinde bulunuyor. Firma yetkilileri, alınacak ürünlerde dikkat edilmesi gerektiğini, fiyatı düşürme adına kalitesiz boya, aksesuar, kumaş gibi ürünlerde polyester oranının çoğalabileceğini ve bunların sağlığı etkileyeceğini belirtiyor.

    INSPIRE OKUL ÇOCUKLARINI DÜŞÜNÜYOR

    INSPIRE, yaptığı bilgilendirme çalışmaları ile öğrencilerin hastalıklardan korunması için teri çeken yün ve pamuk ağırlıklı kumaşlardan üretilen giysilerin tercih edilmesi gerektiği belirtiyor. Polyester, naylon, akrilik gibi ipliklerle dokunmuş kumaşların, özellikle çocuklarda teri iyi çekmediği için soğuk algınlığı olarak bilinen gribal enfeksiyonlara zemin hazırlayacağını belirten inspire, kıyafet seçiminde öğrencileri kış mevsiminde üşütmeyecek, terlediklerinde terlerini çekebilecek nitelikteki kumaşlardan üretilmiş olanların tercih edilmesi gerektiğini kaydediyor. inspire, bu nedenle okul üniformalarının sadece renk ayırımlarıyla belirlenmemesi gerektiğini, kumaş niteliklerini de göz önünde bulundurulmasının faydalı olacağını belirtiyor.

    TEKSTİLDE OKUL KIYAFETLERİNİ PROJE ÜZERİNE ÇALIŞAN TEK FİRMA

    Bu konuda ciddi çalışmalar yapan firma, 2010 yılında başlattığı farklılık projesi ile müşterilerinden tam not aldı.

    Inspire, okulların kendine özgü renk, model ve kumaşlar kullanarak, stilistler tarafından çizilen ve modellerle başka bir okulda aynısı veya benzeri bulunmayan ürünler üreterek kurumsallığı öne çıkardı. Ayrıca, velilerin okul açıldığında ve yıl içerisinde ihtiyacı olan kıyafetleri internet üzerinden www.inspire.com.tr' den siparişini verip adresine kargoyla gönderiyor.









    Anne-Babalar kıyafet alımına dikkat! Yorumları