Turşu ve tuzdaki büyük tehlike! / VİDEO   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-16-2011 (10:34)   Son Mesaj: 02-16-2011 (10:34)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    02-16-2011

    Turşu ve tuzdaki büyük tehlike! / VİDEO

    Turşu ve tuzdaki büyük tehlike! / VİDEO
    Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Mehmet Salih İyikesici mide kanserleri hakkında çok çarpıcı bilgiler verdi. Mide yüzeyini en çok tahriş eden ürün tuzdur. İspatlanmış en önemli risktir" dedi.İyikesici, "Turşu kanserojen içerir. Tuz oranının çok yüksek olduğu turşular çok ciddi kanser yapar.

    DÜNYADA EN ÇOK MİDE KANSERİ JAPONLARDA GÖRÜLÜR

    Dünyada en çok mide kanserinin Japonlar"da görüldüğünü, bunun nedenin de salamura ve tuzlu balık ürünleri ve tütsülü etler olduğunu söyleyen İyikesici, Japonlar"ın bu ürünleri çok fazla tükettiğini, bundan dolayı bu ürünlerin mideyi koruyan tabakaya çok fazla zarar verdiğini açıkladı.

    HAKKARİ VE VAN"DA BÜYÜK TEHLİKE VAR

    Türkiye"de mide kanseri vakasının en çok Güneydoğu Anadolu bölgesinde özellikle Hakkari ve Van"da görüldüğünü açıklayan İyikesici, bu illerde tespit edilmiş çok ciddi mide ve yemek borusu kanseri vakası göründüğünü vurguladı.



    YAŞAM TARZLARI KANSERİ ÖNLEMEDE ÇOK ÖNEMLİ

    Kanal 7 Televizyonu"nda Bizim Doktorlar programına konuk olan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Mehmet Salih İyikesici mide kanseri hakkında çok çarpıcı bilgiler verdi. Kanserdeki en önemli etkenin yaşam tarzı olduğunu, kişilerin kendi vücudunu tanırsa ve vücudundaki aksaklıkları giderirse kanserden korunabileceğini ifade eden İyikesici, kanser yapıcı diğer faktörleri çevre ve genetik faktörler olarak sıraladı.

    SEBZE VE MEYVELERİ MEVSİMİNE GÖRE TÜKETİN

    Mide kanserinin midede yanma, hazımsızlık, kilo kaybı, bulantı ve kusma gibi belirtilerle ortaya çıktığını belirten İyikesici, "Bir rahatsızlık üç haftadan fazla sürüyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekir. Midede yer alan helikobakteri de kansere neden olur. Bunun için bu rahatsızlık mutlaka tedavi edilmelidir" dedi.





    Turşu ve tuzdaki büyük tehlike! / VİDEO Yorumları