Beyninizdeki bomba anevrizma! / VİDEO   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-14-2011 (16:31)   Son Mesaj: 02-14-2011 (16:31)    Cevap: 0    Gösterim: 653  

    02-14-2011

    Beyninizdeki bomba anevrizma! / VİDEO

    Beyninizdeki bomba anevrizma! / VİDEO
    Ebru Gündeş’in rahatsızlanmasıyla gündeme gelen, Ayhan Işık’ın ölümüne neden olan beyin baloncuğu ve beyin kanamaları hakkında Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hidayet Akdemir çarpıcı açıklamalar yaptı.Akdemir, "Beyinde baloncuk çok sık görülür. Beyinde baloncuk görülme olasılığı yüzde 2 ile 8 arasında değişir. Hastaların yüzde 85"i kanama şikâyetiyle hastaneye geliyor" dedi.

    AŞIRI GÜNEŞ BEYİN KANAMASINA NEDEN OLUR

    Aşırı sıcak ve güneş altında durmanın damarlarda genişlemeye neden olduğunu belirten Akdemir, bunun sonucu olarak damarda yırtılma meydana gelebileceğini ve beyin kanaması oluşabileceğini söyledi.

    HASTALIK YÜZDE 15 GENETİKTİR

    Beyin kanamasının yüzde 15"inin genetik olduğunu, doğuştan ve sonradan da meydana gelebildiğini ifade eden Akdemir, damarların yıllar içerisinde genişleyerek beyinde kanamalara neden olabileceğini açıkladı. Ailesinde bu hastalık olanların daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Akdemir, bu kişilerin MR anjiyografi çektirerek uzman kişiler tarafından kontrol edilmesi gerektiğine de değindi.

    HASTALARIN YÜZDE 45 HAYATINI KAYBEDİYOR

    Kanal 7 Televizyonu"nda Bizim Doktorlar programına konuk olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hidayet Akdemir beyin kanamaları ve beyin baloncuğu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Sigara, alkol, bazı tıbbi müdahaleler ve ağrıların beyindeki bu baloncukları kanatabildiğini belirten Akdemir, "İlk kanamadan sonra hastaların yüzde 45"ini kaybediyoruz. Teşhisi çok zordur çünkü genelde belirti vermez. Kanamalı gelen hastalara cerrahi müdahale yapılıyor" dedi.






    Beyninizdeki bomba anevrizma! / VİDEO Yorumları