Acil servislerde ücret ödenmeyecek!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-13-2011 (11:30)   Son Mesaj: 02-13-2011 (11:30)    Cevap: 0    Gösterim: 622  

    02-13-2011

    Acil servislerde ücret ödenmeyecek!

    Acil servislerde ücret ödenmeyecek!
    Acil sağlık hizmetleri konusunda Başbakanlık tarafından yayımlanan genelge gereği, bundan sonra hastanelerin acil servislerinde muayene olan hastalar ücret ödemeyecek. Ücret alanlar hakkında işlem yapılacak.Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, kamu ve özel sektör ayrımı yapılmaksızın bütün hastaneler, sosyal güvencesi olsun veya olmasın, hastanelerin acil servislerine müracaat eden hastaların acil tıbbi ve cerrahi müdahalelerini acilen ve ön şartsız yapacak.

    Bazı hastanelerin acil servislerinde veznelerin bulunduğu ve bu vezneler vasıtasıyla para tahsilatı yapıldığını tespit eden Sağlık Bakanlığı, hasta refakatçilerinden, refakat ücreti alındığı ve hastalara senet imzalatıldığının görülmesi üzerine, söz konusu hastaneler hakkında işlem başlattı.

    Bakanlığın genelgesinde, "Acil servislere müracaat eden, ancak herhangi bir sebeple geçerli kimlik belgesi, sağlık karnesi veya hasta sevk evrakı ibraz edemeyen hastaların kimlik bilgilerinin ve adresinin belirlenmesi, hasta ve yakınlarının bilgilendirilmesi için hasta bilgilendirme formu doldurulacak.

    Bu hastalardan hiçbir surette senet veya taahhütname alınmayacak, hasta veya hasta yakınlarına senet ya da bu anlama gelebilecek herhangi bir evrak imzalatılmayacak" denildi.
    Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda hastane acil servislerinde bulunan veznelerin kaldırılması ve bu alanların ihtiyaç doğrultusunda düzenlenerek hastaların istifadesine tahsis edilmesi planlanıyor.





    Acil servislerde ücret ödenmeyecek! Yorumları