50 bin kişi böbrek nakli bekliyor! / VİDEO   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-11-2011 (12:31)   Son Mesaj: 02-11-2011 (12:31)    Cevap: 0    Gösterim: 670  

    02-11-2011

    50 bin kişi böbrek nakli bekliyor! / VİDEO

    50 bin kişi böbrek nakli bekliyor! / VİDEO
    Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız böbrek nakli konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye’de 50 bin kişinin böbrek nakli beklediğini belirten Yıldız, her geçen gün bu sayının arttığını söyledi.Böbrek yetersizliğinin en büyük nedenlerini yaş, şeker hastalığı ve hiper tansiyon olarak sıralayan Yıldız, insanların ömrü uzadıkça böbrekteki yıpranmanın da arttığını vurguladı.

    AĞRI KESİCİLER BİLİNÇSİZ TÜKETİLMEMELİ

    Ağrı kesicilerin bilinçsiz tüketiminin böbrek bozukluğuna neden olabildiğini, özellikle romatizmal ağrı kesicilerin ileri yaşlarda kullanılırsa böbrekte sorunlara neden olduğunu belirten Yıldız, böbrekteki taş hastalığının ve iltihabi nedenlerin de böbrek yetmezliğine neden olduğunu ifade etti.

    TÜRKİYE"DE BÖBREK NAKLİ YÜZDE 80 AKRABADAN YAPILIYOR

    Kanal 7 televizyonunda Bizim Doktorlar programına konuk olan Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız böbrek yetmezliği ve nakli hakkında önemli açıklamalar yaptı. Böbrek naklinde yaşam süresinin arttığını, diyalizde sadece yaşam fonksiyonlarının idame ettirilmeye çalışıldığını söyleyen Yıldız, "Normal hayata dönüş için nakil çok önemlidir. Türkiye"de yüzde 80 akraba nakli söz konusudur. Sağlıklı insandan böbrek alınabilir. Diyaliz hastalarının aktif bir enfeksiyonu ve tümörü yoksa nakil için herhangi bir sorun yoktur. Önemli olan alıcı ile vericinin uyumlu olması gerekiyor. Bu olmadığı zaman takılan böbrek büyük risk altına giriyor" dedi.

    75 YAŞINDA DA BÖREK VERİLEBİLİR

    Tek böbrekle yaşamanın insanların hayatını herhangi bir şekilde etkilemeyeceğini açıklayan Yıldız, yaşın önemli olduğunu ama şartları uygunsa 75 yaşında olan birinden de böbrek nakli yapılabileceğini söyledi.





    50 bin kişi böbrek nakli bekliyor! / VİDEO Yorumları