Kadında meme kanserini önleyecek yol   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (16:27)   Son Mesaj: 01-26-2011 (16:27)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    01-26-2011

    Kadında meme kanserini önleyecek yol

    Kadında meme kanserini önleyecek yol
    Meme kanserinde Türkiye’nin batısıyla doğusu arasında risklerin farklı olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sevim Nuran Kuşlu Çiçek meme kanseri hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.Her kadının kendi meme yapısını bilmesi gerektiğini belirten Çiçek, "Her kadın kendi memesini kontrol etmelidir. Türkiye"de her 12 kadından birisinde meme kanseri görülüyor." dedi.

    ÇOCUĞUNUZU EMZİREREK MEME KANSERİNDEN KURTULUN

    Batılı kadınlarda meme kanseri görülme olasılığı doğulu kadınlardan daha fazladır diyen Çiçek, bunun en önemli nedeninin ise batılı kadınların geç evlenmesi olduğunu söyledi. Çocuklarının emziren kadınlarda meme kanseri görünme riskinin daha düşük olduğunu belirten Çiçek, kadınların bu konuda daha dikkatli olması gerektiği ve kendi takiplerini yapması gerektiğini ifade etti.

    MEME KANSERİ YÜZDE 50 40-50 YAŞ ARASINDA GÖRÜLÜYOR

    Kanal 7"de Bizim Doktorlar programına konuk olan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sevim Nuran Kuşlu Çiçek meme kanseri hakkında önemli bilgiler verdi. Meme kanserinin yüzde 50"sinin 40 ile 50 yaş arasında ortaya çıktığını vurgulayan Çiçek, "Bu kişilerin riskli bir geçmişi yok ama kadın olmak tek başına risk sebebidir. Kadınlarda meme kanseri görülme sıklığı erkeklere göre 100 kat fazladır" dedi.

    40 YAŞINDAN SONRA HER KADIN TAKİP EDİLMELİDİR

    Özellikle risk gurubunda yer alan kadınların 40 yaşından sonra kontrol altında olması gerektiğini açıklayan Çiçek, erken dönemde yakalanan bu kitlenin tedavisinin çok rahatlıkla yapılabileceğini söyledi.

    ELLE MUAYENE ÇOK ÖNEMLİ

    Çok büyük kitlelerin memede anlaşılmasının kolay olduğuna değinen Çiçek, "Bunun için kadınların kendi yaptığı elle muayene çok önemlidir. En önemli belirtiler memede kitle ve koltuk altında kitlelerdir. Memeyle ilgili problemlerde genel cerrahi uzmanına gidilmelidir. Jinekologlara gitmek doğru değildir. Bu hastalığın takibi ve tedavisi genel cerrahi uzmanları tarafından yapılmaktadır" dedi.





    Kadında meme kanserini önleyecek yol Yorumları