Hepatit B ve C her yaşta görülebiliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (14:27)   Son Mesaj: 01-18-2011 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 585  

    01-18-2011

    Hepatit B ve C her yaşta görülebiliyor

    Hepatit B ve C her yaşta görülebiliyor
    Hepatit B ve hepatit C’nin her yaşta ve herkeste görülebileceği bildirildi.Dünyada 2 milyar kişinin, yani yaklaşık her 3 kişiden 1'i hepatit B ile enfekte olurken, aynı zamanda 400 milyon kronik hepatit B hastası olduğu belirtildi.

    Devlet Hastanesi"nde, hekimlere yönelik düzenlenen kronik hepatit bilgilendirme toplantısında konuşan Bozca, virüsün kan yoluyla, kan ve kan ürünü nakli, hemodiyaliz, organ nakli, kanla temas eden eşyaların ortak kullanımıyla bulaştığını bildirdi.

    Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Berna Bozca, hepatit B ve C"nin karaciğerde yerleşip enfeksiyona neden olan virüs olduğunu söyledi.

    Virüsün, diş fırçası, traş bıçağı, tırnak makası, enjektör, cerrahi malzemeler, akupunktur, dövme, piercing araçlarıyla da bulaştığını dile getiren Bozca, virüsün el sıkışmak, dokunmak, öpüşmek, sarılmakla, kanla temas etmeyen ortak eşyaları kullanmakla, öksürmek, hapşırmakla ve tatil yerlerinde aynı havuza girmekle bulaşmadığını kaydetti.

    Her yıl yaklaşık 500 bin ile 1 milyon kişinin hepatit B ve ona bağlı sonuçlar nedeniyle hayatını kaybettiğini aktaran Bozca, Türkiye"de de 4 milyon taşıyıcı olduğunu bildirdi.





    Hepatit B ve C her yaşta görülebiliyor Yorumları