Konserve ve fişler kısırlık mı yapıyor?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (11:31)   Son Mesaj: 01-18-2011 (11:31)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    01-18-2011

    Konserve ve fişler kısırlık mı yapıyor?

    Konserve ve fişler kısırlık mı yapıyor?
    Konserveye ve fişlere aman dikkat!Yapılan bir araştırma, kısırlığa yol açtığı bilinen Bisphenol-A (BPA) bileşiminin ne kadar farklı yollarda vücuda etki edebildiğini çok açık bir şekilde ortaya koyuyor.Dünyanın 24 ülkesinde yayınlanan Doğurganlık ve Kısırlık Dergisi, erkeklere sperm kalitelerini korumak için şu tavsiyeleri verdi:

    1- ALIŞVERİŞ FİŞLERİ: Alışveriş fişlerinde bulunan mürekkep kısırlığa neden olan Bisphenol-A (BPA) maddesi içeriyor. Bu kimyasal vücuda ciltten kana geçerek giriyor.

    2-KONSERVE YİYECEKLER: Konservelerde saklanan yiyeceklerin ambalajında bulunan çeşitli kimyasalların kısırlık riskini artırdığı düşünülüyor.

    3-SEKS ALETLERİ: Yatak odasına heyecan getirmek için kullanılan seks aletleri sentetik plastik malzeme içerdiği için bol miktarda Bisphenol-A (BPA) içeriyor.

    4-BANYO ÜRÜNLERİ: Kullanılan şampuanlar, sabunlar hatta perdeler bile sperm kalitesini düşürebiliyor. Kimyasal yöntemlerle hazırlanmış temizlik ürünleri sıcak suyla birleştiğinde zararlı hale gelebiliyor.

    5-SEBZELER: Tarım ilaçlarından yeterince arındırılmamış sebzeler risk grubunda yer alıyor.

    6-ISITILMIŞ ARAÇ KOLTUKLAR: Isıtmalı araç koltuklarının testislere zarar vererek sperm kalitesini düşürüyor.

    7-KÖTÜ KOŞULLARDA SAKLANMIŞ BALIKLAR: Balıkların bozulmasını engellemek için kullanılan soğutma teknolojisi bu işlemi gerçekleştirirken birtakım kimyasallardan faydalanıyor. Bu kimyasallar risk grubunda yer alıyor.

    Milliyet





    Konserve ve fişler kısırlık mı yapıyor? Yorumları